Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

2018-а носи романтични преживявания и за семейните, и за несемейните Стрелци

През 2018 година вниманието ви ще бъде привлечено към сферите на духовното развитие, на личния живот и отношенията с другите хора. Година на промените и изненадите, повечето от които приятни. Много от промените ще бъдат не толкава външни, колкото вътрешни. Много Стрелци ще преосмислят своя минал живот, ще преоценят своята ценностна система, ще променят своите вярвания и принципи, ще преживеят вътрешна трансформация, а след това ще изберат нов път в живота.

Ще имате шанса да осъществите плановете си, да подобрите живота си както в дома си, така и да постигнете успехи в професионален план. Юпитер, управителят на знака ви до 8 ноември ще се намира във вашия 12 дом на хороскопа ви. Тази позиция на планетата акцентира вниманието към духовната страна на живота и вътрешния ви свят. Може би ще имате усещането, че не живеете живота си пълноценно. Можете обаче да разчитате на подкрепата на Провидението и ако се случат неприятни или трудни моменти, помощта ще дойде от там, откъде изобщо не очаквате. Когато планетата влезе във вашия знак (след 8 ноември), тогава ще започнете да усещате повече свобода и радостта от битието.

Относно финансите, годината ще е противоречива. Сатурн се намира във вашия дом на парите и от там ще ви призовава към повече икономии. Бъдете благоразумни по отношение на финансовите дела. Може да се очакват задръжки в бизнеса и въпросите, свързани с финансовата страна с делови партньори. Още повече, че и Плутон се намира на същото място. Тези, които управляват парите на другите, да бъдат много внимателни. Уран, планетата на промяната от 15 май до 6 ноември, ще е в сектора на работа и здравето.

Мнозина могат да получат подтик да сменят работното място или естеството на работата си, бизнеса, професията, да започнат нещо самостоятелно (което не е много препоръчително на този етап). Може да мислите, че жизнената ви сила е неограничена, но в един момент ще ви подведе и то съвсем неочаквано. Това е периодът, в който амбициите ви не съответстват на вашите възможности. Намирайте повече време за почивка и не се претоварвайте. Нови хора, познати и приятели ще се появяват периодично в живота ви през новата година. Добре е да общувате избирателно обаче.

Има хора, с които не трябва да говорите за вашите планове и успехи. Споделяйте само с доверени лица, ако не искате сериозни препятствия по пътя си. Романтични преживявания през годината очакват не само тези, които са сами, но и семейните Стрелци. Особено благоприятен период в това отношение ще бъде през април, май, края на лятото и началото на есента, а също и по-близо до новата година. Например, можете да се запознаете с приятна личност при бизнес пътуване или когато сте на гости у приятелите си, а може и на екскурзия или при някоя курортна почивка.