Автор
Цвета Герчева

Как да облечем детето за училище - ето някои неписани правила

15-и септември наближава сега е идеалното време за бърз шопинг и презареждане на младежкия гардероб. Какво обаче да купим на детето, което да е хем функционално, хем да създава усещане за стил, и едновременно с това да е подходящо за класната стая?


Има някои неписани правила, които е добре да спазвате, когато купувате дрехи за малчугана. На първо място, те трябва да са в по-неутрални цветове и да не са много блестящи и искрящи. Забравете за броката, пищните дантели и драперии, както и за релефните апликации.


Важно е да заложите на качествени брандове, които предлагат добро качество на материите за детските дрешки. Органичният памук, вълната и тъканите с копринени нишки са идеални за вашия малък наследник. Сред марките, които доказано през годините правят удобни, функционални и качествени облекла за деца и тийнейджъри, е MEXX. Като по-малка имах чифт техни панталони и сако и бяха уникални. Хубавото е, че брандът е запазил нивото си, а в момента в notosgalleries има страхотно намаление на целия детски отдел, посветен на MEXX - всички налични детски модели са намалени с 60% за един артикул и 70% при покупка на два или повече артикула, което е чудесна сделка!


Що се отнася специално до дрешките за момиченца, тук има една уловка. Mалката жена, която живее във всяка девойка след седемгодишна възраст, има свои вкусове и предпочитания. Ето защо специалистите съветват винаги да се консултирате с нея, преди да й изберете дреха. Така ще накарате детето да се чувства значимо, ще го научите да взима решения и ще му помогнете да усвои един от най-важните уроци в живота си - да се научи да изразява себе си.
И така - ако ще подменяте гардероба на вашата малка ученичка, задължително е да извършите това "свещенодействие" в нейно присъствие.
В момента у нас има много брандове, които предлагат интересни дрешки за малки дами, но безспорно има една, която приковава вниманието с оригиналните си кройки и хрумвания.


Това е Robespiegle. Създадена от брат и сестра с любов към детайла и френската култура, бутиковите дрешки на бранда са нещо повече от добро допълнение към детския аутфит - те са направени така, че да стоят елегантно и не са в крещящи цветове, което е страхотно. Можете да ги откриете в детския департамент на notosgalleries.


Най-лошото на първия учебен ден за семейния бюджет е, че трябва всичко да се купи буквално за една седмица, а често най-големият "моден" разход са обувките. Страхотната новина е, че в най-големия мултибранд магазин у нас - notosgalleries, в момента има специална част, посветена на детските обувки. А намаленията са направо страхотни -50% на първия чифт, -60% на втория с равна или по-ниска цена и -70% на третия с равна или по-ниска цена! Има и разнообразие от номера, така че спокойно можете да вземете няколко модела за двете си деца например. И като заговорихме за бюджетиране и малчугани, в момента в целия детски департамент на мултибранд магазина тече голяма разпродажба на летни стоки между -50% и -70% процента. Така наистина можете да купите повече и да платите много по-малко.


Ако пък искате да създадете настроение за първия учебен ден, изберете за детето веселяшки чорапки. В новата си колекция Ewers са пуснали и страхотни момичешки модели с къдрички в горната част - визия, която всички помним с умиление от 90-те.


За младежите пък има принтове с динозаври и космически кораб. Всъщност Ewers е марка, която съвсем отскоро влезе у нас и е ексклузивно представена в notosgalleries. Създадена през 19 в, слоганът на една от най-добрите марки за чорапи е "С любов от 1866г.".


И съвсем като финал - за да накарате малчуганите да се почувстват наистина като едни завършени личности, не им спестявайте ритуалите на големите. Когато малкото момиче гледа майка си как се парфюмира, инстинктивно и то посяга към флакона с аромат. Е, разбира се, парфюмите за възрастни не са съвсем подходящи за учениците, затова редица марки създадоха ухания, предназначени специално за деца и са тествани под много строг контрол. Те са по-щадящи, по-леки и носят в ефира феерия от свежест.
Angry Birds, Ben 10, Minions, Sponge BoB, Gormiti, Star Wars, Cars и разбира се Barbie - даже и да не сте подозирали за тези парфюми, вдъхновени от анимационните герои, децата ви ги познават много добре, повярвайте ми.
Повечето от тях имат много приятни плодови аромати на пъпеш и диня, мандарина и ванилия, а Barbie например ухае на роза и жасмин! Идеалният подарък за любимия ученик, не мислите ли?