Автор
Цвета Герчева

BVLGARI създаде парфюм за перфектния мъж (снимки)

Помните ли парфюма на онзи красавец, в който се влюбихте до полуда? Разбира се! Можете ли да го разпознаете сред хиляди други? Сигурна съм, че да... защото добрият мъжки парфюм е това, което може да накара всяка жена да изтръпне от удоволствие и да се почувства като в машина на времето. Защото само с един дъх ние можем да уловим аромата на любимия и за секунда да се пренесем в прегръдките му, близо до кожата му, непосредствено пред устните му. И, да - ако има нещо, което може да разкаже цяла една житейска история - това е мъжкият парфюм. Дали ще я слушаме с наслада? Зависи само от съставките. На парфюма разбира се, не на историята.


И ако говорим за истински удоволствия, няма как да не споделя с вас новината, че новата колекция висша парфюмерия на BVLGARI за мъже - Le Gemme вече е у нас. Това са 6 уникални аромата, посветени на 6 скъпоценни камъка, които превръщат уханието в изживяване, надхвърлящо познатите граници на сетивата и емоциите. За първи път подобна мъжка колекция висша парфюмерия се представя у нас, а единственото място в България, в което можете да се докоснете до уханието на тези 6 скъпоценни ухания, е notosgalleries в Sofia Ring Mall. Ако търсите някакъв наистина специален подарък за любимия - няма как да пропуснете специалния щанд, посветен на ароматите на Le Gemme.


Създадени, за да ни поканят на едно пътешествие назад във времето, шестте аромата, посветени на мистичната сила на камъни като тигровото око, малахита, кехлибара, сапфира, граната и оникса, ни карат да усещаме удоволствия отвъд възможностите на обонянието ни.
Върху флаконите, създадени с идеята да пресъздадат силата и божествената насоченост на древните обелиски, личи подписът на BVLGARI. Те носят усещането за вечност и връзка с небесните сили, а ароматите им са нещо повече от парфюм - те са уханна молитва към всевишния, към бога на покоряващата мъжа сила.


Мистиката на арабските нощи, дъхавият лукс на Ориента, разкошът на дворците край Босфора, уханието на екзотични треви и твърдата сърцевина на непознати островни дървесини -мастър парфюмеристът Жак Кавалие посвещава месеци от живота си в търсене на перфектните съставки за тази колекция, без да щади нито средства, нито количества. Именно това прави уханията на Le Gemme толкова специални и без еквивалент на пазара.
Създателят на колекцията мастър парфюмериста Жак Кавалие признава, че е работил в пълна творческа свобода, използвайки някои от най-редките и желани природни съставки в света на парфюмерията.


И ако се чудите кой аромат подхожда най-много на вашия любим - доверете се на силата на камъните. От древни времена хората вярвали, че тигровото око носи на притежателя си сила и интуиция. Малахитът пък придава увереност и абсорбира негативна енергия. Кехлибарът - камъкът, който може да бъде намерен във всички древни светилища - от царските гробници в Египет до храмовете в Делхи, се смятал за камък талисман, който пази от зли сили. Синият сапфир, който пък вдъхновява ароматът GYAN, носи на притежателя си хармонията на съвременния човек - вечно търсещ своята сила, хармония и ценности.


Наситено червеният гранат - камъкът който ни кара да усетим разкоша на Ориента и стила на Сюлейман Великолепни, вдъхновява аромата на BVLGARI - GARANAT.



Мастър парфюмеристът Жак Кавалие прави един по-различен прочит на аромата на розата, като надхвърля класическите нотки и прави нюанса изненадващо подходящ за мъжката кожа.


Черният оникс пък ни напомня за древните пътища на скъпоценните камъни, за античния Халкедон - пристанището, от което ценните черни парченца поемали на своето мистично пътешествие из познатия преди 20 века свят, и ни кара да усетим откривателския дух на предците, създали първите наченки на цивилизация в междуречието на Тигър и Ефрат.




И ако все още не се чувствате предизвикани да вдъхнете тези уникални аромати, трябва да знаете, че пропускате едно изключително пътешествие до сърцето на съставките им - място, запазено само за избрани. Е, и за перфектния мъж този сезон, разбира се!