Автор
Ева Григорова

Уилям взе важно решение: Ето защо лечението на Кейт се развива в положителна посока

Възстановяването на принцесата на Уелс изглежда се развива в положителна посока. Припомняме, че тя продължава с лечението си у дома в Уиндзор след диагнозата рак, която тя разкри през март.

От началото на годината принц Уилям промени работния си график, за да помогне на съпругата си Кейт и трите им малки деца: принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Според кралските коментатори това, че принц Уилям планира да участва в два публични ангажимента, които ще го накарат да напусне Уиндзор за една нощ, е показателен знак, че лечението на съпругата му върви по план.

В четвъртък бъдещият крал на Англия ще направи първото си официално посещение в Корнуол и островите Сили, откакто стана херцог на Корнуол. По време на първата част от пътуването си Уилям ще посети мястото, където ще бъде построен първият проект за жилища за бездомни в Херцогство Корнуол, в Нанследен, Нюкуей. Проектът, ще бъде съвместно с корнуолската благотворителна организация St Petrocs и ще осигури 24 жилища с цялостна подкрепа за бездомни хора.

След това Уилям ще посети Fistral Beach, където ще се срещне с организации, които се грижат за местността. В петък принц Уилям ще пътува до островите Сили до пристанището Сейнт Мери, което се управлява от херцогството и обслужва пътници и кораби. Той ще прекара известно време с пристанищните оператори, преди да посети болницата St Mary’s Community Hospital.

Според The Times принц Уилям планира да "увеличи графика си с публични ангажименти през следващите два месеца". Изданието разкри още, че принц Уилям няма планове да се види с брат си принц Хари, който в момента е в Лондон.

Припомняме, че новините за здравето на принцеса Кейт са оскъдни, откакто тя обяви, че се е подложила на превантивна химиотерапия през март. По това време кралската особа поиска "малко време, пространство и уединение", докато тя завърши лечението си.