Предлагаме ви рецептата за вкусна хрупкава картофена салата или още наричана салата от смачкани картофи. Картофената салата може да се приготвя през цялата година, но става най-вкусна, когато използвате пресни картофи.

Необходими продукти:
600 g малки пресни картофи
100 g крем сирене Arla натурално
150 g бекон
150 g ситно нарязана целина или краставица
1 малка глава ситно нарязан червен лук
50 g заквасена сметана
25 g разтопено масло
2 с.л. майонеза
1 ч.л. сол на люспи и прясно смлян черен пипер
ситно нарязани билки, напр. магданоз и див лук

Приготовление:
1. Сварете картофите.
2. Нарежете на кубчета бекона и го запържете до златисто на тиган.
3. Поставете сварените картофи в тава, застлана с хартия за печене. Притиснете картофите с дъното на чаша, така че да се смачкат, но да останат заедно.
4. Намажете картофите с масло и ги овкусете със сол и черен пипер.
5. Печете ги във фурна, загрята на 225 градуса докато станат хрупкави златисти. Оставете картофите да се охладят леко.
6. Нарежете хрупкавите картофи на едри парчета и ги сложете в купа.
7. Добавете в купата всички останали съставки и разбъркайте добре.
8. Опитайте на вкус и добавете още сол и черен пипер, ако е необходимо. Поръсете отгоре с пресни подправки и сервирайте.