Автор
Веселина Петрова

Готви се за края? Шанън Дохърти разпродава вещите си

В един от последните епизоди на своя подкаст Let’s Be Clear актрисата Шанън Дохърти избухна в сълзи, докато обясняваше защо разпродава вещите си.

„Ракът наистина ме накара да направя равносметка на живота си и да променя приоритетите си, а моят приоритет в момента е майка ми“, каза тя.

„Знам, че ще ѝ бъде трудно, ако умра преди нея, но..., много съжалявам, това ще бъде трудно и за мен“, казва Шанън с треперещ глас.„Но... тъй като ще ѝ бъде толкова трудно, искам другите неща да са много по-лесни. Не искам тя да има куп неща, с които да се занимава. Не искам да има четири складови помещения, пълни с мебели.“

Шанън Дохърти
Шанън Дохърти

„Означава ли това, че се отказвам от живота?“, размишлява тя на глас, преди да каже, че чувства, че това е „правилното нещо“.

„Знаете, че това ще ви даде усещане за мир и спокойствие, защото помагате на хората, които оставяте след себе си, да се справят по-лесно със загубата“, обясни Шанън.

Шанън разказа и че планира да продаде нещата си - което включва много антики, които е събирала през годините, благодарение на това, което тя нарича "пристрастяване към мебелите" - и се надява да използва парите, за да пътува с майка си. Освен това средствата ще бъдат нещо като гаранция, че близките ѝ ще бъдат финансово обезпечени след смъртта ѝ.

Шанън сподели още, че осъзнава, че това са само вещи и те няма да я направят щастлива.

„Но това, което ми носи много радост, е да заведа майка ми на местата, на които тя винаги е искала да отиде“, казва Шанън. „И да изградя спомени с нея.“

Шанън винаги е била откровена за трудностите, с които животът е сблъсква - включително рака на гърдата, открит през 2015 г. През юни 2023 г. стана ясно, че ракът опасно се е разпространил в мозъка ѝ. През януари тя сподели със своите фенове, че се подлага на ново лечение, което може да ѝ осигури „чудо“, пише Elle.