Автор
Ева Григорова

Наистина ли: Принц Хари ще бъде изключен от завещанието на крал Чарлз III

В медиите се появиха съобщения, че принц Хари може да бъде изключен от завещанието на своя баща крал Чарлз III.

Крал Чарлз III, който се възкачи на трона през септември 2022 г., е на 75 години и вече се бори с рак - заболяване, което убива милиони годишно. Медиите споделят, че той се готви за момента, когато времето му на трона ще изтече. Те отбелязват, че е от изключителна важност как монархът ще подходи към своето завещание предвид лошите отношения на синовете си принц Уилям и принц Хари.

Чарлз и Хари се срещнаха за последно преди няколко месеца, малко след като кралят обяви официално своята шокираща диагноза. Срещата между двамата беше описана като напрегната и сърдечна и продължи само половин час, въпреки че кралят бил „трогнат“, че Хари е направил толкова внезапно усилие, за да се увери, че баща му е добре.

Напускането на кралското семейство на принц Хари и Меган Маркъл създаде множество проблеми за монархията. Според новините бъдещият крал, принц Уилям, няма никакво желание дори да вижда по-малкия си брат, който през годините го нападна чрез множество интервюта и изяви в медиите.

Няколко източника близки до кралското семейство дори разкриха: „Камила и Уилям го увещават да не оставя на Хари никакво кралско наследство“, каза един от тях пред RadarOnline.com. „Те гледат на Съсекс като на алчни търсачи на слава, на които не може да се вярва.“ Друг източник каза: „Уилям се е ангажирал да защитава монархията на всяка цена, дори това да означава разграничаване от брат му“.