Автор
Веселина Петрова

Ако една жена зададе този въпрос на мъж, това показва нейната ниска интелигентност

В живота често задаваме въпроси за едно или друго. И тези въпроси могат да разкажат много за нас, защото отразяват нашето мислене и способността ни да анализираме дадени ситуации.

Според специалистите, въпросите, които една жена задава, могат да дадат на човека срещу нея представа за характера ѝ.Ето какво споделя Евгения Александрова, психолог и сексолог с повече от 17 години опит, по повод на въпросите, задавани от дамите.Има въпроси, които не трябва да бъдат задавани, казва Евгения. Като, например, „Колко жени имаше преди мен?“, „Разкажи ми за миналите си връзки“, „Защо се разделихте с бившата си?“, "Все още ли я обичаш?"Ако една жена зададе някой от тези въпроси, това показва ниско ниво на интелигентност.

Първо, такива въпроси нямат смисъл. Мъжете, които не искат да ви кажат истината, ще ви излъжат и по този начин ще намалят собственото ви значение в техните очи. Всичко, което трябва да знаете, ще разберете, без да задавате въпроси.

Второ, истината, която мъжете са готови да ви кажат, може да не ви хареса, и да възпламени чувството на ревност у вас, както и да увеличи степента на напрежение във връзката. Това ще доведе до конфликти, които мъжът явно не желае.Трето, ако искате да разберете за бившата му, за да направите някои изводи за партньора си, и евентуално да разберете как ще се развият отношенията ви, мога да ви кажа едно - в това няма смисъл. Мъжете се държат различно с различните жени. Следователно отношението му към вас зависи само от вашето мислене, поведение, мъдрост.Четвърто, задавайки този въпрос, вие демонстрирате неспособността си да усещате личните граници и липсата на емпатия, а това е още един намек за ниско ниво на самочувствие и интелигентност. Дали жена, която е уверена в себе си, би си губила времето да обсъжда живота на други хора и особено миналото им?Мъжете също са хора и имат пълното право да имат неприятни спомени, преживявания и чувства, свързани с миналите им връзки. Нали?

Ако искате да опознаете партньора си по-добре, можете да...

Обърнете внимание на интересите и желанията му. Да го разпитате за неговите мечти, цели, хобита и преживявания.

Дайте възможност на мъжа да говори и да сподели своите мисли и чувства, когато е готов. Бъдете внимателни към неговите истории и проявете интерес към това, което казва. Откажете се от натиск и манипулация.

Бъдете открити и искрени в общуването си. Споделете своите емоции, мисли и преживявания. Това ще му помогне да ви почувства по-близки.Прекарвайте качествено време заедно. Това ще засили връзката ви и ще ви помогне да се опознаете по-добре.

Вместо да му напомняте за бившата му приятелка, дръжте фокуса върху вашата връзка. Уверявам ви, че ангажирането с партньора, работата върху взаимоотношенията и искрените чувства са много по-ефективна стратегия, отколкото обсъждането на случилото се в миналото.