Автор
Ева Лъчезарова

Кожа без тъмни петна: Твоят подробен гид за справяне с хиперпигментацията

Хиперпигментацията е сериозно състояние, което засяга всички възрасти и тонове на кожата и се проявява в различни форми. За нея не се говори достатъчно често, а всъщност тя би могла да доведе до намаляване на самочувствието и увереността. Хората, които страдат от хиперпигментация, често се сблъскват със социални и психологически предизвикателства, като дори понякога избягват да общуват и да сe социализират. Това влошава качеството им на живот и може да има отрицателно въздействие както върху тяхното ментално здраве, така и върху самочувствието им.

Каква обаче е причината за появата на хиперпигментация? Хиперпигментацията всъщност е състояние, при което кожата става по-тъмна поради увеличено количество меланин в нея. За хиперпигментация говорим и когато по кожата си, освен тъмни петна, забелязваме и неравномерен тен и нежелано обезцветяване. Причините за този проблем са разнообразни и включват прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи от слънцето, кожни увреждания като акне или дерматит, хормонални промени като бременност или прием на контрацептиви, възпаления и дори генетични фактори. Тези стимули предизвикват промени в производството на меланин, който е отговорен за цвета на кожата и поради това водят до хиперпигментация.

Хиперпигментацията се проявява в три основни вида: лентиго (слънчеви и старчески петна), мелазма (свързана главно с хормонален дисбаланс) и постинфламаторна хиперпигментация (след акне, различни процедури и белези).

Като лидер в грижата за кожата La Roche-Posay предприе първото световно епидемиологично проучване* върху пигментните нарушения. Резултатите от 48 000 души, анкетирани в 34 страни, показват, че пигментните нарушения са широко разпространени и оказват значително въздействие върху качеството на живот. Скорошното глобално проучване пък показва, че 62% от дерматолозите вече са консултирани относно пигментните нарушения, а до 2040 година, 2/3 от човечеството ще имат кожа, богата на меланин.

След 18 години проучвания и изследване на над 100 000 молекули, La Roche-Posay откри пълния спектър от активни съставки в науката за пигментацията. Тази нова молекула, наречена Melasyl™, е мултипатентована до 2036 година. Тя има уникален начин на действие: за първи път Melasyl™ прихваща излишния меланин преди да остави следи върху кожата, като улавя неговите прекурсори. Осигурява превъзходна антипигментационна ефикасност върху всички тонове кожа.

Новият серум MELA B3 съчетава Melasyl™ с 10% противовъзпалителен ниацинамид (известен още като витамин B3), за да предостави по-голяма антипигментационна ефикасност. Разработен съвместно с водещите дерматолози и експерти по пигментация – професори Тиери Пасерон и Андрю Алексис – и вдъхновен от триото на Клигман (златният стандарт за лечение на пигментация), MELA B3 е ефикасно решение, осигуряващо обновяване на кожата, ексфолиране и дори антиоксидантна защита.

Продуктът осигурява клинично доказана ефикасност, дори при персистиращи тъмни петна и се характеризира с действие против повторна поява. Зачитайки естественото производство на меланин в кожата, MELA B3 предпазва естествената красота на нашата кожа с клинично доказана ефикасност върху всички тонове и типове кожа, включително и чувствителна. Той е тестван върху всички фототипове и всякакви пигментационни нарушения – например: възрастови петна, слънчеви петна и следи от акне.

За най-добри резултати при борбата с хиперпигментацията е достатъчно да нанасяте 2-3 капки от продукта сутрин и/или вечер върху лицето, шията и деколтето след почистване на кожата. Използвайте го преди нанасяне на хидратант, за да осигурите пълната му ефективност и да се насладите на по-равномерен тен и подобрена текстура на кожата. Тази лесна, но ефективна рутина ще ви помогне да постигнете желаните резултати и да се почувствате уверени в своята кожа.

*Пигментни нарушения, разпространение, въздействие върху качеството на живот, социална стигматизация: резултати от първото голямо международно проучване.

(в материала има продуктово позициониране)