Автор
Веселина Петрова

3 екзотични местенца, които си струва да видите през 2024-та

Туристическият поток сменя посоката си постоянно. Но има места, които си остават в топ 10. Ето кои са трите екзотични дестинации, които си струва да видите, според OvationNetwork.

Чежу, Южна Корея

Разположен точно до брега на Корейския полуостров, Чежу е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Дори има свой местен диалект. Вулканичният остров е с тропически климат и плажове с кристална вода. „Пещерите от лава са чудо, с едни от най-дългите сталагмити в света“.

View post on Instagram
 

Тангале, Шри Ланка

Тангале е известен със своите дълги бели пясъчни плажове и тюркоазени води. Това е чудесно място за тези, които търсят спокойствие и тишина далеч от града. Не пропускайте убежището за птици Каламетия, идеално място за наблюдение на смесица от морски и птичи живот.

View post on Instagram
 

Оаксака, Мексико

Оаксака е известен предимно със своите местни жители, сапотеките, които представляват 40% от местното население на Мексико. „Богата на храна от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, мекал, археология, природа и страхотни познания за духовната енергия, Оаксака трябва да бъде в списъка на всеки“, съветва Тери Бахри, туристически съветник. Не пропускайте местните вкусове, включително енергийната напитка tejate, направена от царевица с пяна от бели какаови зърна, наречена patlaxtle, пише Форбс.