Автор
Теодор Муховски

Пролетно равноденствие 2024: какво можете и какво не можете да правите в този ден

Невинаги според обичайния ни календар зимата завършва на 28 или 29 февруари. Природата има специален ден, от който можете да започнете да отброявате истинския пролетен сезон. При хората той се нарича равноденствие, а също и слънцестоене, и се смята за енергийно силен.

Какво да направим на този ден, разказа ясновидка и астроложка Кажета Ахметжанова.

Какво означава равноденствието

Това е явление, при което нощта и денят стават равни - точно по 12 часа. Равноденствието настъпва два пъти годишно - през пролетта и есента.

През 2024 г. пролетното равноденствие ще настъпи на 20 март. По това време Слънцето ще пресече линията на екватора и ще залезе в Северното полукълбо. На 20-ти денят и нощта ще бъдат с еднаква продължителност.

Какво е подходящо да правите в деня на пролетното равноденствие

Не забравяйте да подготвите къщата за празника. Направете основно почистване, измийте прозорците, проветрете добре стаите. Необходимо е да изхвърлите всичко старо, счупено или неизползвано.

Вземете душ сутрин, за да се отървете от негативната енергия. Полезни ще бъдат и посещенията на басейн или сауна. Дори разходките край реката ще са подходящи.

Като амулет от негативността и за привличане на нова енергия можете да внесете в къщата цъфнала върба - с нея ще "изметете" всички ненужни вещи.

Използвайте върбови клонки за подобряване на здравето на роднините. Леко "удряйте" човек по гърба и гърдите, така че през цялата година той да е в добро здраве.

Оставете няколко върбови клонки в къщата. Те ще се превърнат в амулет от тъга, лоши новини и неприятности. Особено препоръчително е да държите клоните в близост до икони или в ъгъла на стаята.

В навечерието на слънцестоенето и на самия празник си струва да простите всички прегрешения. Поискайте прошка и от всички онези, на които някога сте причинили неудобства или проблеми.

В деня на равноденствието носете дрехи в зелени, сини или розови цветове. Те привличат положителна енергия и ви помагат да се чувствате по-силни и здрави.

Хранете птиците в парка със семена, зърнени храни или малки парченца плодове. По този начин ще приветствате настъпването на пролетта и тя ще ви се отблагодари с добри новини.

Какво да НЕ правите в деня на пролетното равноденствие

Опитайте се да не се карате и да не ругаете на 20 март. Горещината на негативните емоции в такъв ден ще изплаши добрия късмет и може да навреди на здравето ви.

Не оставяйте боклуци в апартамента или на работното си място. Това ще привлече бедност и дълготрайни проблеми.

Не отлагайте будилника си. Дори на совите се препоръчва да станат рано на този ден, за да се заредят с енергия от пролетта.

Забравете за дълговете под каквато и да е форма. Всички манипулации с пари могат да нарушат финансовата енергия.

Пролет 2024: Най-модерните рокли
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Пролет 2024: Най-модерните рокли

Автор Евелин Попадийна