Автор
Ева Григорова

Крал Чарлз III разчувства британската общност: Ще продължа да служа по най-добрия възможен начин

Британското кралско семейство преживява трудни времена след новината, че крал Чарлз III е болен от рак. Разкритие, което беше истински шок за британската общественост, както и за всички почитатели на кралското семейство по света. Малко след това Кейт Мидълтън претърпя операция и оттогава теории на конспирациите и противоречия обгърнаха фигурата на принцесата на Уелс, когато семейството публикува снимка, която се оказа силно редактирана по начин, който предизвиква истинска бурия.

Не всички новини от Бъкингамския дворец обаче са негативни. В Денят на Британската общност крал Чарлз направи специално изявление, което разчувства неговите поданици. „Общността е била константа през целия ми живот: страхотен източник на сила, вдъхновение и гордост“, каза Чарлз. „Нашето многообразие означава, че тези предизвикателства ни засягат по различен начин и ние изпитваме въздействието им по различни начини. Тяхната сериозност обаче е обща за всеки от нас. Всичко това означава, че трябва да работим заедно, за да разберем взаимно гледните точки, включително неравенствата и несправедливостите, които все още отекват и до днес."

Синът на кралица Елизабет II също искаше да сподели, че любовта, която е получил от всички хора, „ме докосна дълбоко“, тъй като „в замяна на милите ви пожелания мога само да продължа да ви служа по най-добрия начин, който мога".

Чарлз обаче не присъства на основното събитие по случай тази 75-та годишнина, тъй като представители на кралското семейство бяха кралица Камила и принцът на Уелс. Събитието се проведе в Уестминстърското абатство.