Автор
Ева Лъчезарова

Мадона споделя нови подробности за своето почти смъртоносно преживяване, след като се събуди от 4-дневна кома

Мадона разкрива сериозността на здравословното си състояние, което я докара за кратко до медикаментозна кома миналото лято.

„Беше странно нещо най-накрая да не почувствам, че контролирам нещата“, сподели носителката на Грами по време на концерта си в The Kia Forum в Ингълууд, Калифорния, за Variety. „Падала съм от много коне и съм си чупила много кости. Имам титаниев ханш. Искам да кажа, списъкът продължава и продължава, но нищо не може да ме спре."

Животът на Мадона се обърна с главата надолу миналото лято, когато тя разви сериозна бактериална инфекция. Страхът за здравето доведе до това, че изпълнителката беше въведена в кома и остана в интензивното отделение няколко дни.

„Това лято имах изненада“, каза 65-годишната Мадона на последното си шоу. „Нарича се преживяване близо до смъртта. Да и не се шегувам. Беше доста страшно. Очевидно пропуснах четири дни, защото бях в изкуствена кома. Но когато се събудих, първата дума, която казах, беше „Не“. Както и да е, това ми казва моят асистент.“

Тя продължи: „Доста съм сигурна, че Бог ми казваше: „Искаш ли да дойдеш с мен? Искаш ли да дойдеш с мен? Искаш ли да тръгнеш по този път?“ И аз казах „Не. Не не!'"

По време на концерта си Мадона благодари на лекаря д-р Дейвид Агъс – който беше сред публиката – за грижите, които е положил по време на нейното възстановяване.

„Той се примири с толкова много забавни телефонни обаждания от мен“, пошегува се тя. „Когато бях болна това лято и буквално не можех да ходя от леглото до тоалетната, му звънях през ден и го питах защо нямам енергия. „Кога щеше да се върне енергията ми? Кога щях да се почувствам отново себе си? Кога ще мога да се върна отново на турнето си?’ Кога, кога, кога, кога, кога, кога, кога? И всичко, което той казваше, беше: „Излез навън на слънце.“

Докато The Celebration Tour продължава в цялата страна, Мадона е благодарна за здравето си и за възможността да изпълни най-големите си хитове пред хиляди фенове. Тя също е развълнувана, че децата ѝ виждат мама отново на сцената, след като трябваше да отложи турнето си с три месеца. „Децата ми са тези, които наистина ми помогнаха да се справя, защото работиха толкова много и не исках да ги разочаровам“, каза Мадона. „Не исках да разочаровам феновете си. Никога не го правя."