Автор
Пепа Попова - Пепита

Минало и бъдеще в настоящето: колекция Prada есен-зима 2024/2025

Миуча Прада и Раф Симънс са модни титани, които показват силата си всеки сезон. Дуетът представи още една майсторска колекция на Prada за сезон есен-зима 2024/2025. В новата колекция Миучиа Прада и Раф Симънс гледат към миналото и бъдещето, за да определят настоящето. Дизайнерите отново се вдъхновиха от авиацията и ветроходството и трансформираха емблематични артикули от двете сфери в духа на Prada.

Кожени тренчове и пастелни ризи се появиха в колекцията в комбинация с широки панталони и авиаторски шапки и каскети, а полите тип молив от туид бяха украсени с апликации. Прада и Симънс представиха и университетски якета, апликирани с буквата "P" и годината на основаване на марката.

View post on Instagram
 

В колекцията се появиха структурирани палта и якета, комбинирани с поли. Този сезон дизайнерите преосмислиха коктейлните рокли от 50-те години на миналия век: те заложиха на технологични материали и ги допълниха с ръкавици. По този начин дизайнерите предложиха своята визия за познати, дори банални неща, които в тяхната интерпретация имат свеж и изискан вид. Колекциите на Prada никога не са били повърхностни.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Зад кулисите дизайнерите говориха за романтика, любов и емоции, както и за история.
"Историята те учи на всичко. Особено в трудни моменти", каза Миуча Прада.
"Това е колекция, вдъхновена от историята. Не става дума за носталгия, а за разбиране на това, което се случва в света днес."

View post on Instagram
 
View post on Instagram