Автор
Евелин Попадийна

Опасната "змийска диета": какво може да се случи с тялото ви

Така наречената "змийска диета" включва консумирането на едно обилно ястие на ден и напитка, наречена "змийски сок". Според канадския лекар Коул Робинсън, ако човек яде като змия, ще изглежда като нея - тънък и слаб.

Змийската диета се основава на начина на хранене на змиите - приемате едно обилно ястие, наситено с мазнини и протеини, а след това 22 часа не консумирате нищо. Преди да започнете диетата е важно да направите 48-часов пост. През тези два дни можете да приемате само "змийски сок", който представлява - 1 литър вода, 2 чаени лъжици розова хималайска сол и 2 чаени лъжици натриев хлорид. Робинсън твърди, че благодарение на тази напитка организмът се пречиства от токсините.

Тази диета има е прекалено строга и би могла да обърка метаболизма. Точно затова не бихме казали, че е безопасна. Тя се състои от гладуване и вещества, които може да се отразят негативно на кръвното, холестерола, сърцето и кръвната захар. Освен това, нередовното хранене може да доведе до редица стомашни проблеми. Със сигурност ще се разделите с някаква част от теглото си, но редица диетолози твърдят, че е неизбежно да се появи йо-йо ефект.

Не забравяйте, че здравето е най-важно и не бива да се хвърляте към всяка диета, без да сте прочели и да сте се запознали достатъчно с нея и последиците, които може да ви донесе. Все пак, по-добре да сте с едни 5 килограма отгоре, отколкото да отключите болести, с които да трябва да живеете цял живот.

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Доматената диета на японците: Как да свалите 10 кг за една седмица

Автор Евелин Попадийна