Автор
Веселина Петрова

Наоми Кембъл изненада с антибактериална колекция

Дебютната колекция на Наоми Кембъл за модния бранд Boss включва артикули с антибактериално покритие, което напомня за нейната бактериофобия, съобщи „Гардиън“. 

Супермоделът си партнира с модния бранд, създавайки колекция от 40 артикула - с цени, започващи от 60 паунда и достигащи до 745 паунда. 

Колекцията включва всичко - от костюми до потници и вдъхновена от "забързания начин на живот" на Наоми Кембъл. 

"Това са артикули, които отразяват собствения ми начин на живот. Винаги съм в движение, винаги съм готова за следващото приключение, но никога не правя компромис със стила", обясни тя. 

През 2019 г. видеоклип на британския супермодел, въоръжен с латексови ръкавици и антибактериални кърпички, докато почистваше седалката си в бизнес класа по време на полет до Дубай, стана супер гледан в социалните мрежи. По-късно, по време на пандемията, тя беше заснета да се разхожда из летището в бял защитен костюм с качулка и маска за лице. 

View post on Instagram
 

И въпреки че Наоми Кембъл е свикнала повече с частните самолети, отколкото с търговските авиокомпании, изглежда, че все още е запозната със страшното проклятие на пътуването - намачканите дрехи. В резултат на това тя е поставила условие двуредните сака и панталоните да бъдат изработени от вълна с еластична структура и покритие против намачкване. 

Джобовете на саката и жилетките са подплатени със специална материя, която може да блокира електромагнитните честоти и да предотврати измама с безконтактни карти. 

View post on Instagram
 

Сетовете за свободното време и релакс включват тениски, суичъри и свободни спортни панталони, за които Кембъл казва, че има "доказани антистресови свойства, като насърчава усещането за дзен и баланс". 

Миналата година Кембъл беше доста силно критикувана за сътрудничеството си с марката за бърза мода PrettyLittleThing (PLT), дъщерно дружество на британската компания Boohoo Group, за която създаде колекция от 82 артикула, пише БГНес.