Автор
Антония Михайлова

Мистериозно НЛО в лилави светлини засне стюардеса от борда на самолет (Видео)

Стюардесата Дениса Танасе от дълги години работи за британска авиокомпания. Това, което видяла по време на рутинен полет от Англия до Полша обаче, силно я разтърсило, тъй като подобно преживяване се случвало за първи път в живота ѝ.

Дениса Танасе била на борда на самолета, пътуващ от Лутън, Великобритания, до Сизмани в Полша, когато погледнала през прозореца. Това, от което погледът ѝ бил привлечен извън самолета обаче не били нито пухкавите облаци, нито безкрая на синьото небе. 

Пред очите на майката на две деца се изпречило нещо, което я смаяло на мига и което тя по никакъв начин не можела да си обясни. Първоначално сметнала, че това, което вижда, е оптична илюзия. Бързо грабнала телефона си, за да запечата видяното в него. Когато прегледала видеото 20 минути по-късно, осъзнала, че си има работа с нещо наистина необяснимо.

"Аз съм стюардеса от една година и никога не съм виждала нещо подобно", разказва 36-годишната Танасе от Корби, Нортхамптъншър, пред "Дейли мейл".

По думите ѝ видяла светлолилаво светещо петно ​​през илюминатора. Първоначално си помислила, че това е просто отражение на униформата ѝ или на облеклото на някой от пътниците. След известно време обаче стюардесата забелязала, че петното се движи. На минимално разстояние от самолета изглеждало, че преследва самолета.

Стюардесата попитала пилотите дали са видели нещо странно, но те отрекли. Самите кадри обаче ги изумили. Не можели да си представят, че нещо странно извън самолета може да ги следва. 

"Всички бяха объркани - не бяха виждали нищо по време на полета... Беше със странна форма, като кръг, който мигаше в розово", разказва младата жена пред изданието.

"Отначало си помислихме, че може би е отражение на розовата ми униформа, но на видеото се вижда движението - вижда се, че лети", казва тя. Въпреки невероятното явление обаче Дениса отбелязва, че не е била толкова притеснена. За пръв път в живота си вижда нещо подобно със собствените си очи, и това по-скоро я е развълнувало, отколкото да я е уплашило. "И преди съм виждала неща в интернет и съм си мислела, че това може да е фотошоп, но аз самата съм го заснела на видео. Сега определено вярвам повече, отколкото преди", допълва тя.

Невероятната среща се случва само няколко месец след като шефът на НАСА потвърди, че активно търсят НЛО. Да припомним, че през септември 2023 г. Бил Нелсън разкри резултатите от дългоочаквания доклад за НЛО, в който между другото се посочва, че НАСА вече няма да нарича явлението НЛО (UFO), а ще използва термина НАП (UAP - unidentified anomalous phenomenon). 

"Ние търсим признаци на живот, минали и настоящи. В нашето ДНК е заложено да изследваме и да се питаме защо нещата са такива, каквито са", отбеляза в речта си той. "През юни миналата година НАСА възложи на независим изследователски екип да проучи неидентифицираните аномални явления. Направихме това с няколко цели - първо, да проучим как НАСА може да използва своя опит и инструменти, за да изучи НАП от научна гледна точка. Второ, да се опитаме да изместим разговора за НАП от сензацията към науката и да се уверим, че каквото и да открием или каквото и да препоръчаме, ще бъде споделено прозрачно по целия свят", каза още Нелсън пред репортери тогава.

Време е за истината: Министерството на отбраната на САЩ за първи път разкри как наистина изглеждат НЛО
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Време е за истината: Министерството на отбраната на САЩ за първи път разкри как наистина изглеждат НЛО

Автор Антония Михайлова

Факт е, че напоследък броят на историите, свързани с близки срещи с НЛО, зачестяват все повече. Много от тях се различават едни от други. Всъщност уфолозите отдавна предупреждават, че извънземните летящи обекти могат да бъдат с всякаква форма и цвят, както и да използват различни технологии. Ето защо не е задължително, когато влезем в контакт с неидентифициран летящ обект, той да е точно летяща чиния. 

В този случай Денса е постъпила така, както всеки трябва да постъпи в подобна ситуация. Тя просто е заснела видяното, без да предизвиква паника сред пътниците. Според уфолозите подобни явления обикновено са абсолютно безопасни, а някои от тях смятат, че по този начин извънземни цивилизации събират информация за обитателите на Земята с цел евентуален бъдещ контакт с хората.