Автор
Ева Григорова

Най-лошият кошмар на Алек Болдуин е на път да се сбъдне: Отива в затвора?

Най-лошият кошмар на Алек Болдуин продължава да се удължава след последното обвинение срещу него от съда в Ню Мексико, когато той беше обвинен в непредумишлено убийство по-рано през седмицата. 

Съпругата му Хилария Болдуин и актьорът са имали много стресови моменти. Болдуин първоначално беше обвинен в непредумишлено убийство миналата година. Стрелбата се случи през октомври 2021 г., докато актьорът снимаше Rust, когато стреля с реквизитен пистолет с истински куршум, а стрелбата доведе до нараняването на режисьора на филма Джоел Соуза и смъртта на Халина Хътчинс. 

Алек твърди, че не е натиснал спусъка, докато оръжейникът на филма Хана Гутиерес-Рийд също заяви, че е невинна по нейното обвинение в непредумишлено убийство. Тя ще бъде изправена пред съда през февруари. 

View post on Instagram
 

Източници, близки до Алек и Хилария, говориха пред списание People и твърдят, че „Те са имали страхотна Коледа и Нова година. Хилария току-що навърши 40 години. Те не искаха да започнат новата година така“, „Това е стресиращо за Хилария. И за двамата е разочароващо, че Алек е обвинен отново. Те знаеха, че има възможност да има ново обвинение“, добавят те. „Напред и назад е трудно. Много е стресиращо.“ 

Сега Болдуин отново е обвинен в непредумишлено убийство, но обвиненията първоначално бяха оттеглени през април 2023 г.. Новото обвинение гласи, че според закона на Ню Мексико, той може да трябва да прекара до 18 месеца в затвора, ако е признат за виновен. 

Глория Алред, която е част от екипа от адвокати на семейството на Хътчинс, спомена, че „винаги са търсили истината за случилото се в деня, в който Халина Хътчинс беше трагично простреляна и убита“. „Те продължават да търсят истината в нашето гражданско дело за тях и също така биха искали да има отговорност в системата на наказателното правосъдие“, уточни тя след новината за обвинението в петък. „Съдът реши, че има достатъчно доказателства, за да повдигне обвинение срещу Алек Болдуин по обвинение в непредумишлено убийство“, уточни тя. "Очакваме с нетърпение наказателния процес, който ще определи дали той трябва да бъде осъден за преждевременната смърт на Халина."