Автор
Пепа Попова - Пепита

Models.com определи най-добрите модели за 2023 г.

Уебсайтът и основната база данни на представители на модната индустрия Models.com представи годишните резултати от изминалата година. Експерти и читатели избраха основните фаворити в шест категории.

Модел на годината стана 26-годишната Анок Яй, която е родена в Египет и се мести в САЩ със семейството си на 3-годишна възраст. Анок е първият модел от южносудански произход и вторият цветнокож модел след Наоми Кембъл, който открива шоу на Prada. Яй стана най-добрият модел тази година, според експерти и читатели.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Палома Елсесер и Бела Хадид си поделиха второто място в борбата за титлата на най-добрите.

Сред мъжете модели, според експертите, включително редактори и стилисти като Едуард Енинфул, Кейти Гранд и много други, Кийт Бътлър зае първо място. Моделът закри последното шоу на Burberry, участва в шоуто на Balenciaga в Лос Анджелис и участва в много рекламни кампании на известни марки. 

View post on Instagram
 

Изборът на читателите за титлата "Модел на годината" сред мъжете падна върху канадеца Матийо Симоне. Тази година той се завърна в индустрията след двугодишно прекъсване, за да продължи образованието си и участва в шоута на Balenciaga, Louis Vuitton, Boss, Helmut Lang и много други. 

View post on Instagram
 

Победителите в категория „Пробив на годината“ са Анджелина Кендъл (Изборът на индустрията) и Алекс Консани (Изборът на читателите). И двете момичета се наложиха над Амелия Грей и Сан Мизрахи, които заеха второ място.

А при мъжете Уолид Фишър, Хейди Бен Текайя и Абас Абдиразак спечелиха номинацията „Пробив на годината“. Бела Хадид и Алекс Консани бяха обявени за активисти на годината, докато Бетан Хардисън спечели наградата за изключителни постижения.

View post on Instagram
 
View post on Instagram