Автор
Веселина Петрова

По традиция: Тези приказни растения красят дома на Коледа

Коледа наближава. И всеки от нас иска да украси дома си, да го зареди с положителни емоции, да създаде уют... Ето кои растения ще ви помогнат в тази задача.

Коледниче 
Коледничето или коледният кактус е много нежно цвете, лесно за отглеждане растение. Цъфти през студените месеци в различни цветове.

Коледна звезда 
Един от символите на празника. Красива като истинска принцеса, но трудна за отглеждане. Има нужда от светлина, но не пряка. Дръжте я далеч от от отоплителните уреди.

Гаултерия 
Може да я отглеждате и на терата или в градината. Тя е вечнозелено растение, което през лятото цъфти в бели цветове, а зимата образува червени плодчета.

View post on Instagram
 

Илекс 
Илексът е коледно растение, познато още от древността. Успешно може да бъде отглеждан в градината, защото не се плаши от ниските температури. Не е претенциозен.

Амарилис илиРицарска звезда
 Изключително красиво растение, което прилича на лилиум. Обича високи температури, добра светлина, но не пряка, както и поливане веднъж в седмицата. 

оже да се отглежда, както в домашни условия, така и навън. Амарилисът е едно от растенията с най-голяма грудка, която е важно да третирате правилно.