Автор
Теодор Муховски

Избягвайте ги за Коледа: 7 забранени подаръка, които ще донесат неприятности у дома и ще съсипят живота ви

Някои хора купуват изненадващи подаръци само за щяло и нещяло, докато други влагат цялата си душа в тях. Но малцина знаят, че съществува негласен списък със "забранени подаръци", които в никакъв случай не могат да бъдат подарявани. В противен случай този, заради когото сте похарчили парите си, ще бъде обречен на страдание. 

Казват, че хората се делят на два типа: едните обичат да приемат подаръци, а другите обичат да ги дават. Но съдбата ни кара от време на време да се пробваме в ролите на получаващи и даващи. В навечерието на всеки празник сме изправени пред задачата да изберем интересен подарък, красиво да го опаковаме и да го поднесем. 

Разбира се, ние винаги искаме да подарим нещо, което няма да отиде да трупа прах на далечен рафт, затова често купуваме предмети от бита и интересни дреболии. Но понякога някои напълно незабележителни неща крият истинска опасност. 

Ако вярвате на народните поверия, някои предмети са строго противопоказни за подаряване, защото могат да донесат вреда на човек и неговите близки. Разказваме ви какво трябва да зачеркнете от "списъка си с желания" и да спрете да го подарявате на другите. 

Книги 

От детството си знаем една проста истина, която гласи: "Книгата е най-добрият подарък". Да четеш е полезно и увлекателно, а да държиш на рафта скъпо подаръчно издание също е красиво. Само че според вярванията историите в тънки и плътни корици, с най-красиви илюстрации и удобен шрифт - това са най-истинските вредители. 

Смята се, че подарявайки книга на любимия човек, обричате връзката си на разрив. Конфликтите, кавгите и недоразуменията между вас ще възникнат най-неочаквано, а последиците от тях постепенно ще разрушат топлата ви връзка. 

Ако мислите да подарявате книга на женен приятел или омъжена приятелка, експертите горещо препоръчват да не го правите. Дори и най-вълшебната любовна история няма да спаси брака, а постепенно ще внесе негативизъм, довеждайки дори най-силната двойка до развод. Сигурни ли сте, че сте готови да поемете този риск? 

Кактус 

Каква опасност може да се крие зад това забавно бодливо растение? Освен, че може случайно да нарани ръката ви, ако боравите невнимателно с него. Иначе има много ползи: абсорбира негативната енергия и радиацията, на която сме изложени всеки ден благодарение на технологиите, пречиства въздуха и дори подобрява концентрацията. 

Но има и много вярвания, че това растение може да отблъсне противоположния пол, да влоши атмосферата в къщата и дори да повлияе на настроението ви! Ето защо кактусът е чудесен подарък за самите вас, но не и за вашата приятелка, майка, сестра или колежка. 

Перли 

Вероятно сте чували легендата, че перлите са замръзнали сълзи. Ето защо булките толкова се страхуват от тях, защото малко хора искат да плачат цял живот в нещастен брак. Така че всякакви бижута с перли, било то красиво колие или блестяща гривна, далеч не са най-добрите подаръци. 

Всеки "перлен подарък" неминуемо ще донесе на новия собственик много неприятности и огорчения. Достатъчно е да си спомним как се появяват перлите. Това се случва, когато в черупката навлиза чуждо тяло, заради което мекотелите не усещат болка, тъй като нямат централна нервна система. Ето защо тези красиви топчета сякаш се раждат в страдание, което след това се прехвърля на собствениците им. 

Ако изведнъж осъзнаете, че в кутията ви за бижута лежи подарено перлено бижу, не бързайте да се отървете от него. Смята се, че то трябва да се почисти със солен разтвор, който отмива негативността, но за в бъдеще ви съветваме все пак да бъдете внимателни и да избягвате такъв подарък. 

Остри предмети 

Всички устройства за пробождане и рязане са в "черния списък" на подаръците. Нашите наблюдателни предци са вярвали, че заостреният връх е притегателна точка за злите сили. И това, между другото, е съвсем логично, защото по-рано ножовете са се свързвали изключително с убийства, а не с най-приятните магически ритуали. 

Съгласни сме, че е доста тъжно, защото качествените комплекти вилици, скъпите ножици и добрите ножове могат да бъдат полезни в ежедневието и да го улеснят значително. Освен това те не са бюджетни подаръци. Ето защо, ако сте изправени пред факта да приемете такъв подарък, експертите горещо съветват да го откупите. Така Вселената ще "отпише" подаръка за обикновена покупка, а предметът ще загуби негативния си потенциал. Така няма да обидите дарителя и няма да се лишите от полезна вещ. 

Свещи 

Ароматните свещи са едни от най-популярните подаръци през последните години. На първо място, това е красив елемент от интериора, на второ място, естественият аромат помага да се повиши настроението или да се отпуснете, и на трето място, горящият и пращящ фитил успокоява и придава неповторим уют, особено когато зад прозореца бушува снежна буря. 

Но в действителност всичко не е толкова просто и сладко, колкото изглежда на пръв поглед. Езотериците настояват, че свещите са доста двойствено нещо. И до ден днешен те се използват за извършване на различни ритуали и церемонии, които не винаги са насочени към положителни неща. 

Особено опасни са онези екземпляри, които съдържат билки или камъни, а такива в наше време не са малко. Ето защо експертите съветват да си купувате свещите сами и да не получавате като подарък дори от най-близките си хора. 

Чехли 

Меките пухкави чехли, които ще стоплят и допълват образа на уютната пижама, всъщност са най-суеверното нещо. Факт е, че в древни времена всякакви обувки са се свързвали с дълго пътуване, което неминуемо водело до раздяла и дори до раздор в отношенията. А белите обувки, включително чехлите, така и така служели като атрибут за тръгване на последното пътуване. 

Но не бързайте да се плашите много, ако изведнъж вече сте получили като подарък един уютен чифт. Една банкнота или монета може отново да ви се притече на помощ. Осребрете подаръка от вашия дарител, за да промените настройката и да отмените негативното послание. 

Спално бельо 

Безвредно на пръв поглед, спалното бельо всъщност не е подходящ подарък. Разбираме, че то може да бъде меко, красиво и уютно, но е по-добре да го купите за себе си. От древни времена се е смятало, че подаръчните комплекти носят негативна енергия. За особено опасно се е смятало употребяваното спално бельо, което освен всичко останало, прехвърля на новите собственици енергията на предишните собственици. 

Разбира се, днес едва ли някой би си помислил да подарява стари чаршафи и завивки, но в миналото това се е практикувало доста често.

Опаковани в любов: идеи за емоционални подаръци на Коледа
ПРЕВЪРНИ ВСЯКО ХРАНЕНЕ В МОМЕНТ
Автор Пепа Попова - Пепита

Опаковани в любов: идеи за емоционални подаръци на Коледа

Автор Пепа Попова - Пепита