Автор
Woman.bg

Успешен дебют на младата цигуларка Киара Николова във Виена

С продължителни аплодисменти виенската публика посрещна вълнуващото изпълнение на 15-годишната Киара Николова и световната пианистка Донка Ангъчева, на прочутите „Румънски танци“ от Бела Барток в галаконцерта „Изкуството продължава да живее“ в неделя. Младата цигуларка Киара Николова е възпитаничка на известния педагог Благородна Танева в НМУ „Л.Пипков“ София и е победител в редица български и интернационални конкурси.

Киара с баща си Марио Николов
Киара с баща си Марио Николов

Впечатляващото музикално събитие бе организирано с благотворителна цел в центъра на музикалната столица Виена, в подкрепа на деца, страдащи от неврофиброматоза. Разкошната музикална зала „Хюбнер“, в която се е състоял първият концерт на Йохан Щраус-син, в далечната 1868г., е проектирана от Йохан Гарбен в стил италиански ренесанс. В съседство до залата, в градски парк се намира и легендарната златна статуя на Краля на валса.

Посещаваната често от виенчани, музикална зала бе аранжирана със свежи цветя и украсена празнично от спомоществователите на елитното събитие, като се превърна в истинска коледна приказка за малки и големи. Участници в галаконцерта бяха изявени млади таланти в първата част на програмата и световнопризнати музиканти и певци- във втората.

„За мен беше истинско удоволствие и щастие да участвам в благородната кауза на галаконцерта във Виена. Толкова деца по света се нуждаят от подкрепа, радвам се, че с музиката, рисунките и съпричастността си, можем да им помогнем. Благодарна съм за поканата да участвам в концерта. За мен беше чест да свиря с изключителната пианистка Донка Ангъчева и да бъда на една сцена със световниизвестни музиканти. Благодарна съм и на моята учителка, Благородна Танева, на която дължа изграждането ми като музикант", каза Киара.