Автор
Евелин Попадийна

Знаците, които показват, че сте резервен вариант за един мъж

Ако търсите сериозна връзка, трябва да знаете кога не трябва да си губите времето с даден мъж. Ако имате съмнения в човека до вас, че не е отдаден на връзката ви, че не изпитва желание да ви вижда постоянно, то това може да означава, че ви държи като „резерва“. Защо обаче мъжете обичат да имат „резервен вариант“? Много просто – от скука! За жалост, мъжете са като тийнейджъри – когато им е скучно си намират хоби, а след няколко седмици вече са забравили за него. Така и мъжете, когато им стане скучно си намират нова жена, с която да се забавляват, но без да имат сериозни намерения към нея. Ето по какво може да разберете, че сте „резервен вариант“:


Появява се и изчезва
Първият и основен признак е, че комуникацията ви е на принципа „топло-студено“. Или иначе казано – появява се и изчезва. Обажда се и няколко дни прекарвате свободното си време заедно – ходите на кино, вечеря, разходка, отдавате се на страстта, той говори красиво, прави мили жестове, но след това просто изчезва. Не дава обяснение, не уточнява кога ще се видите отново и започва да се държи студено. До следващия път, в който му стане скучно, разбира се.

Общуването е само по негова инициатива 
Комуникацията ви се случва само когато на него му е удобно. Ако предложите тази вечер да идете на кино, то той ще е изключително зает, изморен и ще си намери хиляди извинения, за да не се видите. Но се случва да ви звъни в 11 вечерта, с предложение да се видите веднага. Е, отново му е станало скучно, или някоя друга не му е „вързала“.

Продължителен период на влюбване
От романтичните филми сме останали с впечатлението, че трябва срещите, романтиката, подаръците и чувствата да са постоянно в своя пик. Затова и голяма част от жените очакват точно това от партньора си. В действителност обаче нещата не стоят точно така, човек не може да живее дълго в периода на първите срещи. Емоционалният изблик на първите срещи трябва да се развие към обикновени ежедневни отношения. И ако се плашите от думата „ежедневни“, то може би точно това е причината да избирате мъже, за които сте просто „резервен вариант“.

Не говори за връзка
Друг признак, че не ви приема сериозно е, че избягва разговорите за сериозна връзка. А когато вие зададете този въпрос чувате неща от сорта на: „Още не съм мислил за това“, „Нека не бързаме“, „Не съм готов за това“, „Сега не е моментът“, „Така ни е добре“ и т.н. Дори е възможно да започне да ви убеждава, че отношенията ви в момента са супер и няма нужда да „давате определение“.

Не желаете сериозна връзка
Вие самата не желаете да имате сериозни отношения. В такъв период сте, в който сте разочарована от връзките, мъжете и живота като цяло, нормално, на всички ни се е случвало. Поради това несъзнателно избирате връзка, в която сте резервна опция, за да се убедите в своите житейски сценарии.


Ако не сте наясно каква сте за мъжа, то най-вероятно има защо това да е така. Постоянно сте напрегната, мислите какво ще се случи и какво ще излезе от всичко това, просто се вслушайте в чувствата си. За да не сте всеки път „резервен вариант“, укрепете самочувствието и самооценката си, научете се да говорите честно и открито за чувствата и желанията си. И най-вече се научете да уважавате себе си, бъдете готова да си тръгнете от връзка, в която не сте единствена, заслужавате много повече от това!

9 неща, които трябва да знаете, ако искате да простите изневяра във връзката си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

9 неща, които трябва да знаете, ако искате да простите изневяра във връзката си

Автор Веселина Петрова