Автор
Веселина Петрова

Ето го цвета на 2024-та: Ще го включите ли в гардероба си?

Pantone Color Institute обяви основният цвят на идващата 2024 г. И това е нежният като докосване на леко глухарче Peach Fuzz или "прасковен мъх". 

Според компанията, този цвят "отразява желанието ни да се грижим за себе си и другите“, а неговият кадифен и нежен тон обогатява ума, тялото и душата.

"В търсене на нюанс, който отразява нашето вродено желание за интимност и връзка един с друг, ние избрахме цвят, който излъчва топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира със състрадание, предлага нежна прегръдка и безпроблемно свързва младостта с вечността", коментира избора на цвят изпълнителният директор на Pantone Color Institute. 
 

Вицепрезидентът на Pantone Лори Пресман казва в интервю, публикувано миналата година на сайта на компанията, че всеки цвят се определя ежегодно от група членове на института, които са от различни индустрии, произход и местоположения и които се събират, за да обсъдят цветовите тенденции през годината, за да обявят какво следва през следващата, пише Elle.

„Обсъждаме психологията на цветовете и изследваме цветовите тенденции, като търсим да свържем настроението на глобалния дух на времето със съответното цветово семейство. Оттам нататък се задълбочаваме, за да идентифицираме точния нюанс".