Автор
Евелин Попадийна

Знаците, които показват, че връзката ви няма бъдеще

Случвало ли ви се е да сте във връзка, която просто не върви? Въпреки всички усилия, които полагате, нещата просто не се случват. Ако сте в такава връзка има няколко признака, че тя не работи и дори да ви е трудно, трябва да го приемете. Опитайте се да видите чашата наполовина пълна, вместо наполовина празна. Ако нещата не се получават, то е напълно възможно този човек да не е за вас и е време да направите път за някой по-добър.

Когато двама човека се опитват да станат едно цяло и да изградят общ живот е неизбежно да има конфликти. Всичко е наред, стига и двамата партньори да са отдадени един на друг и да искат връзката им да работи. Не е наред обаче, когато връзката спре да се движи напред. Ако единият или двамата партньори решат, че няма да се борят за нея, то това няма да даде никакъв положителен резултат. Ето и кои са признаците, че връзката ви няма бъдеще:

Думата „компромис“ не съществува
Компромисите са трудно нещо, но е и решаващ в една връзка. Ако двамата или някой от двамата партньори откаже да направи компромис, то това вещае край на отношенията. В крайна сметка вие сте избрали да бъдете заедно, трябва да се изслушвате,  да си помагате един на друг, да се чувствате комфортно заедно. Ако единият партньор спре да се опитва да прави компромиси и да разберете другия, връзката вече няма бъдеще.

Липса на интимност
Неизбежно е в даден момент интимността, която сте имали в началото да отшуми. Но когато изчезне напълно, това е знак, че става нещо повече. Липсата на интимност във връзката може да възникне заради стрес на работното място, но трайната липса на интимност е показателен знак, че тези взаимоотношения няма да просъществуват още дълго.

Има повече негативно настроение, отколкото положително
Животът ви трябва да е пълен с положителни вибрации, а когато един от най-важните хора в живота ви носи обратното, то той ви вреди повече, отколкото да ви помага. През по-голямата част от времето връзката трябва да бъде положителна сила в живота ви, а не да предизвиква негативни емоции у вас.

Чувствате се заседнали
Ако сте били с някого дълго време и сте влюбени, но все още чувствате, че нещо липсва, започвате да се чувствате заседнали. Сигурни сте, че не сте щастливи, но също така знаете, че не искате да приключите нещата. В тази ситуация ви съветваме да отделите малко време за себе си. Отидете на отдалечено място, изключете си телефона и останете сама със себе си. Направете списък как тази връзка ви кара да се чувствате и как си представяте перфектната връзка. Съвпадат ли? Ако не – отговорете си на два въпроса - защо и какво ви задържа в сегашната ви връзка? Дълбоко в себе си знаете отговорите на тези въпроси, просто им позволете да излязат на повърхността.

Ако забелязвате някой от тези знаци във връзката си, значи е време да признаете, че може би всичко е приключило. Не е нужно това да се случва веднага, дайте си последен шанс, опитайте се да оправите отношенията с партньора си. Но ако и след тези усилия връзката ви не върви, то е време да си тръгнете, при това без да изпитвате вина. И запомнете – когато една врата се затвори, друга се отваря. Няма как да откриете истинското щастие, ако стоите на място, на което не сте щастливи!

Тръгнете си веднага, ако чуете от мъж една от тези фрази
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Тръгнете си веднага, ако чуете от мъж една от тези фрази

Автор Евелин Попадийна