Автор
Ева Григорова

Още от тъмните тайни на Холивуд излизат наяве: Робърт де Ниро молел асистентката си да го почеше по гърба, докато е в тоалетната?

През последните месеци все повече от тъмните тайни на Холивуд излизат наяве, а последната мишена в съда се оказа любимият актьор на няколко поколения - легендарния Робърт де Ниро.

Бившата му асистентка съди звездата за 12 милиона долара за причиняване на "сериозен емоционален стрес и увреждане на репутацията", като тя дори твърди, че е нарекъл "ку**а"

Греъм Чейс Робинсън заведе дело за дискриминация, основана на пола, през 2019 г. В делото тя твърди, че по време на работата си с актьора, носител на Оскар, тя е била наричана с обидни имена и че ѝ е крещял. Робърт де Ниро категорично отрича обвиненията.

Робинсън също така твърди, че е била обект на множество необичайни искания, отправени от известния актьор. Едно от тях е, че де Ниро я повикал докато бил в тоалетната с молба да го почеше по гърба.

Вестник The Mirror се сдоби с легални документи по делото, в което се твърди, че актьорът е “общувал по враждебен, оскърбителен и сплашващ начин с г-жа Робинсън“. В документите се посочва също, че Робърт де Ниро “я е нападнал по отношение на пола, наричайки я ку**а и пикла“. Де Ниро отговорил: “Никога не съм се държал агресивно, никога“, въпреки че призна, че може да е използвал думата ку**а по време на свои разговори.

Твърди се също, че Де Ниро наричал и своята бизнес партньорка с обидни епитети. В документите се твърди още: “Де Ниро изнасяше тиради срещу г-жа Робинсън – често докато беше в нетрезво състояние – в които я клеветеше, ругаеше, тормозеше и използваше епитети към нея.”

“Де Ниро правеше вулгарни, неуместни и свързани с пола коментари към г-жа Робинсън. Той се шегуваше с г-жа Робинсън за рецептата си за виагра. Де Ниро отправяше коментари към г-жа Робинсън за младата си любовница, която беше около възрастта на г-жа Робинсън“ - пише още в документите.

Жалбата, подадена от ищцата, също така гласи: “Де Ниро наредил на г-жа Робинсън да си го представи в тоалетната. Той казал на г-жа Робинсън, че физическият труд ще “направи човек от нея“. Де Ниро предложил на г-жа Робинсън да забременее, използвайки сперма от неин (женен) колега от мъжки пол.“

По време делото адвокатите на Робинсън показали и текстови съобщения, в които твърдят, че приятелката на Де Ниро, Тифани Чен, която роди седмото дете на актьора тази година, му е поставила ултиматум да се отърве от асистентката си. "Ако я задържиш, ти и аз в крайна сметка ще имаме проблеми“, се казва в едното съобщение, изпратено от Чен на Де Ниро и прочетено в съда. Де Ниро отрече твърденията, като каза, че Чен искала тя само да бъде изключена от проекти, свързани с декорирането на дома на двойката.

"Никой не ми казва какво да правя в офиса си, точка“, е казал Де Ниро на скамейката, според протокола от съда. Чен и Де Ниро се срещнаха за първи път през 2015 г., докато актьорът снимаше филма "Стажантът". Във филма Чен влиза в ролята на инструктор по тай чи. Двойката твърди, че са започнали да се срещат години по-късно след бурния му развод с Грейс Хайтауър. Въпреки че Чен и Де Ниро не са имали публична романтична връзка до 2021 г., двамата се преместват в градска къща в Ню Йорк през 2018 г., според показанията на съда. По това време Чен започва да използва услугите на Робинсън по проекти за градската къща. Към този момент Робинсън е работила за Де Ниро вече от 10 години. Въпреки това двете изглежда не се разбирали, тъй като Чен започнала да обвинява Робинсън, че има "въображаема интимност" с актьора. "Г-жа Чен каза, че Чейс иска да се омъжи за г-н Де Ниро, че Чейс иска да се премести в къщата с него, че Чейс има въображаема интимност и тя иска да бъде домакинята на къщата“, каза адвокатът на Робинсън по време на встъпителните изявления.

Актьорът води насрещно дело срещу бившата си асистентка и твърди, че докато е получавала годишна заплата от 300 000 долара, тя е откраднала неща от него, включително пет милиона точки за пътуване със самолет, натрупани стотици хиляди долари по кредитната карта на компанията за неправомерни лични разходи, включително храна и множество пътувания с Uber. Той твърди, че Робинсън е мързелувала в работно време, гледайки дълги часове предавания по Netflix. Исканията на Де Ниро са бишвашта му асистентка да му върне сума равняваща се на три години заплата.