Автор
Евелин Попадийна

Трикове за супер секси тяло

Всички се стремим към идеалните пропорции. Диетологът на звездите споделя, че най-важното правило е да се научим как да ускоряваме метаболизма си. Помрой, автор на книгата „Ключът към бързия метаболизъм“, разказва как да постигнете това.


Яж, яж и пак яж!
Разбира се, не бисквити, мъфини и чипс. Най-добрият начин да ускорим метаболизма си е да се храним по 5 пъти на ден. Това означава три основни хранения – закуска, обяд и вечеря. И две междинни – между закуската и обяда, и между обяда и вечерята. Храната за деня трябва да е разпределена така, че да се храним на всеки два до четири часа.


Внимателно с кафето!
Много хора знаят, че кафето е стимулант, но това, което не разбират е, че този стимулант поставя тялото ни в стресово състояние. В края на деня метаболизмът ни ще пострада и ще ни е по-трудно да отслабнем, ако не минем към разумна консумация на кафе и напитки с кофеин. Затова е добре, ако не да се изключи съвсем, то поне да се ограничи консумацията му.

Тази грешка би провалила всяка диета
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Тази грешка би провалила всяка диета

Автор Евелин Попадийна

Стой далеч от убийците на метаболизма!
Гранола, салатен дресинг, супа от пакетче, фъстъчено масло със съмнителни съставки не са храни, които поддържат метаболизма ни в добро състояние. Нищо, че масово се рекламират като полезни. 


Храни се разнообразно.
Уври се, че консумираш разнообразни плодове, зеленчуци, протеини и здравословни мазнини през цялата седмица. 


Планирай храненията си предварително.
Планирай храненето си за седмицата и купи всичко необходимо наведнъж. През уикенда може да отделиш време и да приготвиш част от менюто. По този начин ще поемеш ангажимент да се храниш здравословно и няма да имаш извинение, че си зает през седмицата и не успяваш да сготвиш или напазаруваш.


Най-важно е да си постоянен, изградиш ли си го като навик, нищо не може да те спре!