Автор
Теодор Муховски

Защо стюардесите знаят всичко за вас, когато се качите в самолета

Някои хора се чувстват неудобно от строгите погледи на служителите по сигурността, когато преминават през митницата.

А колко различен е поздравът на красивите стюардеси: те винаги се усмихват и учтиво ви казват къде е мястото ви. Дори не осъзнавате, че подобно на митничарите, стюардесите или стюардите винаги си съставят ваш психологически портрет.

За да ви прочетат като отворена книга, на прекрасните момичета им е необходим само един поглед. Те лесно разпознават човек, който за първи път се качва на самолет, а също така бързо идентифицират непокорните и паникьосаните хора. Сега ще разберете на какво обръщат внимание стюардесите, за да знаят всичко за вас.



Контакт с очи

Стюардесите се вглеждат внимателно в очите на пътниците, за да получат психологическия им профил. Ако отвръщате поглед, вероятно сте нервни и се чувствате неудобно. Това състояние може да се появи по няколко причини, една от тях е, че вероятно се страхувате от полети.

Но има и по-сериозни причини, когато пътникът представлява опасност за околните. Разбира се, никой няма да ви изгони от самолета и да ви заподозре в зли намерения, но стюардесата винаги става по-предпазлива.
Отговаряте ли на поздрава

Изглежда, че поздравът е просто формалност, но дори и тук има трикове. Ако кимнете с глава или не кажете нищо, никой няма да ви обвини в грубост или невъзпитание. Но в случай на извънредна ситуация няма да ви помолят за помощ. Ако отговорите на стюардесата с взаимен сърдечен поздрав, ще се превърнете в потенциален неин помощник - липсата на враждебност и комуникативните умения ще играят във ваша полза.



Как точно да говорите

За никого не е тайна, че речта може да разкрие много за даден човек. Заеквате ли и постоянно ли използвате междуметия, когато говорите със стюардеса? Говорите ли твърде бързо или твърде бавно? Тогава има голяма вероятност да ви обърнат повече внимание, отколкото на другите пасажери.

Заекването, междуметията и неестественото темпо на говорене са признак на тревожност: те често се използват от натрапници, които всячески се опитват да скрият истинските си намерения. Но не го приемайте твърде сериозно - от вас не се изисква да говорите грамотно или изразително. Усмихнатите красавици обръщат внимание на разбираемостта на речта, а не на знанията ви.

Изнервени ли сте

Може да не криете очите си, да говорите ясно и да се усмихвате, но тялото е това, което ще ви издаде. Треперещи ръце, капки пот по челото, напрегнати вени, скованост на движенията - всички признаци буквално крещят, че сте изнервени.

В този случай стюардесата може да ви възприеме не само като потенциална заплаха, но и като пътник, който ще има нужда от помощ по време на полета - например, ако получите пристъп на паника или се почувствате зле.

Как се чувствате

Съществуват редица предупредителни симптоми, които са познати на всички: блед цвят на лицето, хрема или кашлица. В тези трудни времена за стюардесите е особено важно да предотвратят проблемите още в самото начало. Ако стюардесата се съмнява, че ще понесете добре полета, тя със сигурност ще ви попита за вашето благосъстояние. Рискът определено не е оправдан - след излитането ще бъде много по-трудно да ви върнат в съзнание.



Пили сте алкохол

Много хора пият по едно питие преди полет, но понякога пътниците прекаляват. Пияният пътник е сериозен проблем за всички. Разбира се, ако се държите подобаващо, няма да бъдете принудени да предадете билетите си или да бъдете отстранени от полета. Въпреки това агресивните пътници могат да бъдат учтиво помолени да напуснат.

Доколко сте в добра физическа форма

Мъже, тази точка се отнася най-вече за вас. Красивите стюардеси винаги оценяват пътниците от мъжки пол, и то само с добри цели. Ако сте в добра физическа форма, стюардесата отбелязва това и запомня мястото ви. Защо? В случай на извънредна ситуация може да бъдете призовани да помогнете, например ако трябва да успокоите разгневен пътник.

Четете още: Секс с приятели на младоженеца и други странни обичаи по света, свързани с отнемането на девствеността