Автор
Весела Георгиева

Съвсем скоро: На тези три дати Вселената ще сбъдва желания

Ако случайно са ви останали желания за сбъдване - не страдайте. Очакват ни три много специални дни. Дни, в които енергията около нас ще бъде повече от положителна, почти магична, а Вселената ще сбъдва желания. Дни, в които на небето ще изгреят суперлуни.

Дните, които не трябва да пропускате са 1 август, 31 август и 29 септември 2023 г. непременно си пожелайте нещо. Супер Луна наблюдаваме приблизително веднъж на всеки 14 месеца.

1 август – Пълнолуние и Суперлуна. Древните наричали това явление есетрова Луна, защото по това време риболовът на есетра бил във върховата си фаза. Наричат я още Луната на зелената царевица или зърно. Това е втората суперлуна за 2023 г., когато земният спътник ще бъде особено ярък в небето над нас.

31 август – Пълнолуние, Суперлуна и Синя Луна. Земният спътник ще бъде разположен на противоположната страна на планетата ни и ще бъде максимално осветен от Слънцето. Това е третото суперлуние за годината и второто пълнолуние за месеца. Нарича се още „Синя луна“.

29 септември - това е четвъртата и последна суперлуна за годината. Пълната луна на царевицата или Жътварска луна, така са я наричали древните индианци. Защото по това време се случвала жътвата. Т

Суперлуната възниква, когато Луната се намира в най-близката си точка до Земята в своята орбита. Това кара спътника на планетата ни да изглежда по-голям и по-ярък от нормалното.
Когато Луната е ниско на хоризонта, тя може да създаде илюзията, че е още по-голяма и по-близо до Земята. Някои хора вярват, че суперлуната може да повлияе на природни явления като приливи и отливи, както и на времето. Въпреки че научните доказателства за това влияние са ограничени, мнозина все още се наслаждават на това астрономическо явление.