Лятото е в разгара си, но въпреки това има вероятност да се чувствате уморени, демотивирани и “тежки”. Една от най-потенциалните причини за това е, че се нуждаете от детокс на цялото тяло.

Детоксът всъщност подпомага изчистването на организма от токсини, които са се натрупали в него от различни източници като химикали, непречистена питейна вода, тежки метали, лекарства и др. Тези замърсители биха могли да нарушат метаболизма ви, функцията на надбъбречните жлези, имунния отговор и дори функционирането на ендокринната ви система.

Летните дни са едновременно най-лесният и най-трудният период от годината за детокс. Най-лесният, защото на пазара изобилства от пресни плодове и зеленчуци и най-трудният, защото имаме желание да се включим в толкова много приключения, че често не ни остава време да обърнем внимание на менюто си и прибягваме към бързи решения като баничка или макарони за закуска и пържени тиквички, и риба за вечеря. Разбира се в това число включваме и множеството алкохолни коктейли и вино, на които се наслаждаваме през топлото време. Затова решихме, че точно в летния период всяка от нас се нуждае от кратък наръчник, който да ни помогне да се изчистим от натрупаните токсини.



Истината е, че телата ни имат система за прочистване и не се нуждаят от екстремни диети или от това да прекарате 7 дни на сокове. Достатъчно е да въведете в ежедневието си няколко промени, които са изключително лесни за изпълнение.

Движете се

Физическата активност е от съществено значение за процеса на детоксикация, тъй като движението на тялото подобрява кръвообращението и стимулира лимфната система, която всъщност действа като гигантска дренажна система за организма ви. Движението "изпомпва" лимфната система и стимулира течностите да се движат, а добрата новина е, че не е необходимо да отделяте дълги часове във фитнес залата, за да постигнете желания ефект, особено през лятото. Идеята е да не се застоявате дълго време на едно място, а регулярно да ставате и да се движите. Летните сутрини са идеални за дълги разходки в парка, а когато отивате на почивка не забравяйте всеки ден да обходите плажа поне веднъж от единия до другия край.

Хранете се осъзнато

Една добра първа стъпка е да се откажете от опакованите храни и да се концентрирате върху непреработените такива, като зеленчуци, плодове, зърнени храни, бобови култури, ядки, семена, месо, риба, яйца и минимално обработени мазнини като зехтин или кокосово масло. По този начин ще изключите от менюто си множество храни, които натоварват допълнително организма ви и пречат на неговата детоксикация. Сред тях са добавената захар, изкуствените подсладители и оцветители, рафинирани въглехидрати, както трансмазнините.

Вместо това, ще включите хранителни продукти, богати на хранителни вещества, които ще подхранват тялото ви и ще поддържат стабилно нивото на кръвната захар. През лятото имаме богат избор на точно такива храни като диня, краставици, мента, боровинки и разбира се любимата ни вода с лимон.



Не забравяйте за хидратацията

Един от най-лесните начини за естествена детоксикация е подходящата хидратация, тъй като тя подпомага премахването на токсините и отпадъците. Лятото е времето, в което трябва да приемаме особено много течности, тъй като губим голяма част от тях чрез потта. Освен вода, можете да приемате и зелен чай, чай от джинджифил, айрян, който ще достави на храносмилателната ви система и допълнителни полезни бактерии, както и зелено смути - за допълнителна доза микроелементи).

Приемайте подходяща хранителна добавка за детокс

За съжаление съвременните условия на живот ни срещат с всевъзможни източници на токсини и замърсители ежедневно, а това затруднява естествените функции на прочистване на организма на всеки един от тях. Затова и често се налага да подпомогнем телата си с подходяща добавка за детокс.

Дио-Ренал Детокс е хранителна добавка, която има изцяло растителни съставки. Това са екстракт от листа на бреза в комбинация с екстракт от корен на глухарче. Заедно те допринасят за общата детоксикация на организма, нормализиране на телесното тегло, намаляване на задържането на излишни течности и целулита. Продуктът подпомага увеличаването на обема на отделяната урина, има положително въздействие при проблеми с храносмилането, подобрява функцията на бъбреците и черния дроб. Освен това Дио-Ренал Детокс стимулира отделянето на токсините през бъбреците, като едновременно с това почиства и детоксикира черния дроб.

Дио-Ренал® е подходящ за продължителен профилактичен прием и оказва многопосочно благоприятно въздействие върху цялостното състояние на пикочно-половата система. Достатъчно е да приемата по 1 капсула три пъти дневно, за да се възползвате от предимствата на хранителната добавка и да подпомогнете естествените детоксикиращи сили на организма си, така че да се почувствате енергични и заредени със сили за всички летни приключения, които ви очакват.

(в материала има продуктово позициониране)