Автор
Антония Дамянова

Елизабет Хърли сваля 3 кг за един ден с тази зеленчукова супа

Безупречната фигура на Елизабет Хърли продължава да впечатлява света и да предизвиква въздишки сред мъжете от различни поколения.

Актрисата, която е висока 173 см и тежи 60 кг, няма и следа от целулит, а на стегнатия ѝ бюст могат да завидят и най-изящните млади красавици днес. За 58-те си години Лиз наистина изглежда умопомрачително - тя е атлетична и секси, с еластична и гладка кожа без бръчки, акне, старчески петна или каквито и да било други несъвършенства.

View post on Instagram
 

Всъщност британската кинозвезда и модел си има една тайна, която през годините до днес неотменно присъства на трапезата ѝ като помощник в борбата с излишните килограми. Оказва се, че още през 90-те години на миналия век тя започва да се храни със супа, която до днес продължава да включва редовно в менюто си.

Подобно на много знаменитости, Елизабет цени изключително един важен продукт за младежката кожа, а имено - колагенът. Най-високото му съдържание се наблюдава в костните бульони, затова вече от близо 30 години Хърли всеки ден приготвя супа на основата на пилешки кости, богати на фибри и колаген.



Актрисата подправя бульона с най-здравословните зеленчуци в комбинация със зехтин. Благодарение на съставката сквален в зехтина той има изключително благотворно въздействие върху кожата, прави я сияйна, предотвратява стареенето ѝ, появата на бръчки и финни линии. Редовната консумация на зехтин също така подхранва и дарява кожата с витамини А и Е. Маслиновото масло помага на кожата да се хидратира, да съхрани младостта си и да бъде мека и нежна.

Консумирана ежедневно, тази супа ще помогне не само на младежкия ви вид, но и да свалите по-лесно 3 кг, категорична е Лиз. Тя уверява, че още на следващия ден ще успеете да се вмъкнете в любимата си тясна рокля. Бульонът и зеленчуците в състава му позволяват бързо да премахнете и излишната течност от тялото.

А ето и как да си приготвите тази супа:

Костният бульон се приготвя чрез варене на пилешки кости заедно с ароматни зеленчуци като моркови, целина, картофи и лук, както и подправки – черен пипер, кресон и др. пресни подправки. Хърли добавя на финала лъжичка кисело мляко и малко зехтин.

Основната съставка при този вид бульон са костите и целта е чрез сваряването им на бавен огън да се извлече максимално колагена от тях – свързващият протеин на съединителната тъкан и хрущялите, който да се разгради до желатин. Желатинът е ключовата съставка на добрия бульон и ще познаете наличието му по това, че бульонът се желира, когато изстине.

View post on Instagram
 

Четете още: Свалете излишните килограми с лептин - хормонът на отслабването: Тези храни буквално ще ви стопят