Автор
Теодор Муховски

Любовникът ми е женен и иска да бъде с мен, но жена му го изнудва

Моят женен любовник иска да бъде с мен, но не може да напусне жена си, защото тя иска да му попречи да вижда децата си.

Това ме вбесява. Главата ми казва да прекратя връзката, но сърцето ми иска да продължим заедно, защото много го обичам. Чувствам се заклещена и в безпътица. Това е накратко моята история.

Аз съм на 28 години, а той на 35. Той има две деца, които са на четири и шест години.



Аферата ни започна преди една година, след като се запознахме на работа. И двамата работим в една и съща таксиметрова фирма, той като шофьор, а аз съм администратор. Настроени сме на една и съща вълна, смеем се заедно и всичко между нас започна като добро приятелство.

Той ми каза, че е женен от самото начало и никога не е крил нищо от мен. Но когато се опознахме, той ми довери колко е нещастен с брака си.

Разказа ми, че никога не е възнамерявал да се ожени за съпругата си, но тя забременяла със сина им и той постъпил правилно, надявайки се, че нещата ще се подобрят.
Но двамата нямат нищо общо помежду си, постоянно се карат и дори не спят заедно.

Знам, че той не ме лъже. Вярвам му на сто процента.



Преди да си легнем минаха няколко месеца. Сексът с него се оказа наелектризиращ - така, както е, когато си с някого, с когото си допадаш.

Той ми каза, че ме обича и че иска да напусне съпругата си. Но когато се опитва да говори с нея за раздяла, тя казва, че ще направи така, че той никога повече да не види децата си.

Това е единствената сила, която тя има над него. Какво да правя? Толкова много искам да е само мой.
Допитах се до мнение на психолог и ето какво ме посъветва той:

"Не можеш да го принудиш да напусне жена си. Децата му са много малки. Ако той изчака, докато те станат възрастни или дори тийнейджъри, за да си тръгне от нея, ще бъдете вече на четиридесет години.
Съпругата му го изнудва емоционално. Тя не може да му попречи да се вижда с децата си от злоба.



Ако бракът им е приключил, оставането не е най-добрият ход за децата, които ще усещат постоянно напрежението между родителите си.
Запомни, че по закон има право на достъп до тях.

Кажи му сам да прецени окончателно дали да остане със съпругата си или да я напусне. Но му дай ясно да се разбере, че не можеш да бъдеш с него, ако той не се раздели с жена си."