Автор
Антония Дамянова

На 85 Джейн Фонда е категорична: Няма да се съблека пред нов любовник

Джейн Фонда разкри, че се е научила да приема тялото си на 85 години. Това, разбира се, не означава, че би се разголила пред мъж, тъй като е наясно с промените по фигурата си, белязани от натрупаните години.

"Оценявам тялото си", споделя холивудската икона в подкаста на Джулия Луис-Драйфус „По-мъдър от мен“. "Вече не го критикувам и мразя, но живея сама. Вече не трябва да показвам моето тяло на никого. Достатъчно суетна съм, така че би ми било трудно да се разголя пред някого", искрена е тя.

Фонда уточнява, че най-вероятно не би се чувствала неудобно от стриите и белезите, нанесени ѝ от безпощадното време, ако живее с някого в продължение на 50 години, но пред нов любовник никога не би могла да се съблече.

Това обаче далеч не ѝ пречи днес тя да приема тялото си такова, каквото е – с всичките му бръчици и недостатъци. Решението да спре с операциите тя взима преди няколко години. "Трябва да работя всеки ден, за да се приема такава, каквато съм. Наистина не ми е лесно“, казва Фонда пред списание ELLE преди три години.

Сега любимката на поколения киномани гордо заявява, че, колкото и да ѝ е било трудно, е достигнала до онзи момент, в който е осъзнала, че трябва да се приеме, ако иска да се чувства щастлива, удовлетворена и в хармония със себе си и света.

Всъщност Джейн Фонда е една от знаменитостите на Холивуд, която никога не е криела, че се е подлагала на козметична хирургия. Още през 2010 г. холивудската легенда бе казала в блога си: "Боб Евънс ме поздрави за новата ми къса прическа и аз му казах: "Благодаря ви, току-що направих някои промени на шията и брадичката и махнах тъмните кръгове под очите ми. Мислех си, че би било хубаво да си отрежа и косата, така че хората да мислят, че промяната ще дойде от моята нова прическа".



Днес обаче холивудската легенда признава, че е спряла да използва естетическата хирургия и заявява, че никога не се е чувствала толкова добре в кожата, приемайки себе си с всичките си бръчици, стрии и други белези от възрастта.

Операциите за нея са вече зад гърба ѝ. "Не мога да се преструвам, че не съм обсебена от образа си, но няма да има повече естетически операции. Не искам да бъда рязана повече", казва откровено звездата.

В документалния филм „Джейн Фонда в пет акта“, излязъл през 2018 г., актрисата дори изразява съжаление от използването на козметична хирургия. "Щастлива съм, че се справям добре за възрастта си, но се подложих на козметична хирургия. Няма да лъжа за това", казва тя. От една страна, мразя, че се налага физически да се променям, за да се чувствам добре. Иска ми се да не е така. Харесвам по-стари, живи лица... Иска ми се да съм по-силна".

И да, Фонда днес е по-силна, достигнала до прозрението, че няма нищо по-ценно от това да се научиш да приемаш себе си.

Четете още: Меган публично отхвърля короната и няма да присъства на коронацията на Чарлз