Автор
Ива Петрова

Отговорът на вечния въпрос: Защо все не успявам да срещна мъжа на мечтите си?

В офисите все по-често могат да се видят самотни жени: успели, красиви, умни, изобщо - във всякакъв смисъл заслужаващи щастие.

Те разказват истории за многото си неуспешни опити за изграждане на отношения с мъже, за това колко болка и разочарование са преживели, как се отказват след редовните си провали.

След поредния крах те се спотайват в себе си, за да ближат раните си, а след това отново ги обзема надеждата да срещнат НЕГО – единствения, неповторимия и тръгват към ново търсене. Техните истории са уж уникални, но въпреки това те си приличат като близнаци.

Ето кое най-често се повтаря в описанията им - "неговата уникалност", а именно: добре изглеждащ, чистоплътен, води здравословен начин на живот. Има добър вкус, облича се добре. Той е истински приятел, разбира всичко, фино усеща жената, отделя ѝ много внимание, грижи се, дава подкрепа (всички казват това без изключение).



Но това съвсем не е всичко

Той трябва да е романтичен и страстен любовник. Да обожава децата си (по някаква причина жените често си представят мъж, който вече е бил женен и има деца от първия си брак, които той обожава). Той обича нейните деца като свои и все още иска да имат общи деца.

Интересува се от психология/духовност и поради това можете да говорите с него за всичко. Самодостатъчен си е, има любимо занимание силно пристрастен към него. Той печели много добре и може да осигури достоен живот на семейството си. Той е истински Мъж – инициативен, силен, поема отговорност, взема мъдри решения. Той има интереси, тя също има интереси и хобита. Общо взето, нещо такова се крие в представите на една жена.

Но защо умните жени не могат да направят най-простия реален анализ и все нещо не се връзва с идеалите им за мъж?

Да помислим заедно

Нека започнем от по-простото – от начина на живот на мечтания мъж. И така: "той печели добре, обича работата си." Най-често това означава, че той или има собствен бизнес, или заема ръководни позиции, или е първокласен специалист. Но тогава със сигурност той излиза от дома си в 6-7 сутринта и се прибира в най-добрия случай вечерта след 19. Често остава до късно вечерта на срещи или продължава да работи по проектите си у дома. Нерядко е толкова зает с работата си, че когато се прибере у дома иска само едно - спокойствие, тишина, а мозъкът му просто не може да издържи на "сърдечни разговори". Той е толкова изтощен, че не забелязва нищо около себе си, а може и да няма сили за африкански страсти в леглото.



Любовта към децата

Най-вероятно ще има само ден и половина за почивка, които обаче той, като „примерен баща“, ще прекарва с децата си от първия си брак, които, както казахме по-рано, обожава. О, и освен това забравихме - „той все още води здравословен начин на живот“, което означава, че трябва да намери време за джогинг сутрин, за упражнения във фитнеса, за плуване в басейна или други активности. Сами анализирайте останалата част от списъка си, каква е цената на всяко от описаните от вас мечтани качества на мъжа.

Доста са господата, които наистина се занимават с духовност. Те наистина са дълбоки личности, разбират много, усещат фино, но като правило те не се интересуват особено от парите и не са привлечени от властта, хранят се със „светия дух“ във всеки смисъл на тази дума, задоволяват се с малко и прекарват цялото си време и енергия в духовни практики.

Можете да продължите с този анализ и сами, но и това вече е достатъчно, за да помислите по-внимателно. Да се събудите и да разберете, че никой човек не е в състояние да изпълни абсолютно всичко, всички желания, всички нужди, всички капризи. И дори той да го иска наистина, просто няма да има време и енергия за ВСИЧКО това.



По правило самите тези жени имат много натоварен график: работа, хобита, деца, спорт, но по някаква причина не им хрумва, че мъжът, за който си мечтаят, е същият като тях жив човек.

И какво се случва най-често в живота? Първоначално мъжът е привлечен от нейния ум, красота, самодостатъчност, способност за разбиране, страст, сексуалност, но с течение на времето започва да усеща такъв задушаващ натиск от нейните неизчерпаеми нужди, от това, че тя се привързва към него все повече и повече. И скоро побягва с чувство за малоценност, вина и разочарование от себе си.

След което облизали вече раните си тези дами отново тръгват да търсят...

Четете още: Женен съм от година, но не мога да спра да изневерявам на жена си