Автор
Пепа Попова - Пепита

6 от най-странните модни неща, които видяхме в първата колекция на Сабато Де Сарно за Gucci

Седмицата на модата в Милано е в разгара си и ние традиционно обръщаме поглед натам в търсене на вдъхновения. Едно от най-очакваните ревюта съсвсем резонно бе това на Gucci. Модният свят се събра, за да види първата колекция на Сабато де Сарно за легендарната къща, преплела в името си двойното „G“ и да аплодира дизайнера и неговия творчески екип. Gucci обърна поредната страница в историята си и го направи със съзнанието за своето културно стилистично наследство: най-новото шоу е разговор между миналото и бъдещето, пресичайки епохите в миналото с особен фокус между края на 90-те и първото десетилетие на 2000-те.

Това, което ще запомним от колекцията есен-зима 2023/2024, са екстремни детайли, преувеличени аксесоари и искрящи комбинации, набор от модни идеи, които да обмислите за вашия гардероб и стайлинг.

Дългата до коляното обеца
Единичната обеца е преувеличена не с формата, а с дължината. Това са ресни от кристали, които се спускат до коляното, превръщайки се в забавна и интересна творческа прищявка. Печели титлата едновременно на креативно и странно бижу.

Изкуствена кожа в стил Круела де Вил
Може би Ема Стоун в ролята на Круела де Вил би оценила тази визия на Gucci есен-зима 2023/2024: пълна с пайети в цвят пудра, мрежест чорапогащник и кожено палто с дълъг косъм на черни и бели райета.

View post on Instagram
 

Цветните чорапогащници, които се показват на талията
Ниската талия е важна тема, върху която са се фокусирали няколко дизайнери. Ако в последните колекции се виждаха слипове и прашки, сега дойде моментът да покажем ластика на чорапогащниците. Това бельо е истинският герой на тоалета и на модното шоу на Gucci.

View post on Instagram
 

Топ или сако?
В своята простота това е най-странното модно произведение, което сме виждали на модния подиум. Тоалетът е завършен с бели кецове, макси чанта Jackie и бели слънчеви очила с бордо стъкла.

View post on Instagram
 

Шапка от пера
Супер меките пера създават пухкава прическа, която прави тази визия толкова необичайна. Може би най-пищният аксесоар от ревюто на Gucci есен-зима 2023/2024, съчетан с небесносини чорапогащници, червени лачени обувки и сива дамска чанта. Тук класическата перлена огърлица пада от ушанката, за да се превърне в креативен елемент от визията.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Новата перлена огърлица
Самото палто изглежда оригинално: класическа кройка, с леко по-голяма форма, персонализирано с маншети в цвят фуксия и тъмнозелена половина с пухкава яка. Но истинският оригинален щрих е дългата перлена огърлица, която виси и следва движението на тялото.

View post on Instagram