Автор
Ева Григорова

Астрологът, който предсказа земетресението в Турция: Очакват ни още трусове, разкри и каква е опасността за България

На 19.01 популярният астролог Филип Филипов направи следната прогноза: "много скоро можем да видим сериозни СЕИЗМИЧНИ ЯВЛЕНИЯ. По времето на Новолунието се реализират редица силови и информационни линии по лицето на Земята, реализирайки сеизмичен риск... като най-съществено се засягат: Иран, Ирак, Грузия, !ТУРЦИЯ!...за тези области е налице КОД ЧЕРВЕНО. Трябва да се знае, че най-опасните дни са в периода 20-26.01 и 2-8.02...".

За съжаление на 6-ти февруари прогнозата на Филипов се сбъдна и Турция и Сирия бяха разлюлани от сериозно земетресение, което по последни данни е отнело живота на над 35, 000 души.



Днес в България бе усетено второ земетресение, реализирано на територията на Румъния, а Филипов написа вчера в своята страница: “Както предупредих преди 4 дни един от много опасните периоди е 13-23.02, като обясних, че оценката за сеизмичната опасност за България е с КОД ЖЪЛТ. Днес 16:58 в Румъния се реализира трус с магнитуд 5.3 М, като земетресението е усетено в София включително. По този начин виждаме, че процесите продължават и рискът трябва да бъде овладян и контролиран. Бих казал, че сеизмичният риск е съвсем леко повишен, но остава в границите на КОД ЖЪЛТО за България, но е много сериозен за Гърция, Турция и източните съседи на Турция. Предстоят сериозни небесни процеси и затъмнения.”



В предишна своя публикация астрологът споделя още информация за риска, който съществува за територията на България: “За съжаление съм длъжен да предупредя, че толкова сериозна поредица от сеизмични събития ще повлияе на съседни региони и ще активира разломи, натрупали огромно количество сеизмична енергия. Такива процеси са налични както в Турция, като Истанбул е пряко засегнат и там за съжаление може да се реализира до няколко месеца много силно земетресение, така и всички съседни държави на Турция също са под опасност. Относно България, ако се реализира сериозни земетресения в Истанбул и на територията на Гърция в близост до България, Вранча реализира от 5-6 М и нагоре земетресения, тогава вече ще има риск и за България. За момента, опасността спрямо България не е висока, но все пак е налице и за това в прогнозата от 19.01 съм я оценил на КОД ЖЪЛТО за настоящия Лунен месец.” - пише той.



В други свои постове Филипов предупреждава и че в момента цялата Земя е активизирана сеизмично и в краткосрочен план (около седмица напред) се вижда, че източно от Япония, Южно от Сицилия и около Тибетското плато има натрупване на нови данни за възможни земетресения.