Автор
Весела Георгиева

Няма да му се размине и е сериозно: Повдигат обвинение срещу Алек Болдуин

Актьорът Алек Болдуин ще бъде обвинен в непредумишлено убийство. През октомври 2021 г. на снимачната площадка на филма Rust той простреля смъртоносно операторката Халина Хътчинс.

View post on Instagram
 

На оръжейника на филма - Хана Гутиерес Рийд, също ще бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, пише Би Би Си. Нито един от двамата не е коментирал досега обвиненията.

Преди повече от една година един пистолет, зареден не с халосни, а с истински бойни патрони, преобърна живота на актьора. Трагедията, случила се по време на снимките на филма Rust, отне един живот и промени съдбата на семейството на операторката - Хътчинс, както и на семейство Болдуин.

View post on Instagram
 

Актьорът успя да постигне споразумение с близките на убитата жена. Но с това нещата не приключиха.

Миналата година излезе заключение на ФБР, което гласеше, че именно Алек Болдуин е дръпнал спусъка на пистолета, който уби операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust. Преди това актьорът твърдеше, че пистолетът сам е произвел изстрела и той не е натискал спусъка.

В доклада се казва, че без спусъка (частта от пистолета, която задейства изстрелването на патрона) пистолетът не може да бъде накаран да произведе изстрел.

Констатациите са прегледани от Службата на медицинския следовател в Ню Мексико. Допълнителна аутопсия на жертвата класифицира смъртта на Хътчинс като злополука. "Смъртта е причинена от огнестрелна рана в гърдите", се казва в доклада.

Докато течеше разследването пък, Алек стана баща за седми път.

Стана ясно, че актьорът също е завел дело - съди членовете на екипа на филма "Ръст" заради смъртта на Халина Хътчинс, съобщава “Ню Йорк Таймс”.