Автор
Веселина Петрова

Сами на Свети Валентин? Ето 6 мантри, които ще ви помогнат да оцелеете!

Скъпи дами, 14 февруари е. И ако не празнувате деня на любовта, можете смело да отбележите празника на виното. А то, виното, също е любов... И още нещо - любовта към себе си винаги ще бъде на дневен ред. Празнувайте живота!

Всичко, от което се нуждаете, го имате

наличието на партньор не може да направи живота ви специален. Ако сте нещастни, няма как любовта да ви направи по-щастливи. Няма нищо по-окриляващо от осъзнаването, че ключът към щастието не се крие в изтеглянето на правилните приложения за запознанства или в срещата с някой, който осъзнава колко невероятно сте, защото вече държите ключа вътре в себе си.

Обичате така, както искате да обичат вас

Дори и да нямате партньор в момента, важно е да запомните, че все още проправяте пътя за нови романтични възможности в живота си през цялото време. Както казват – всичко се връща, така че отношението към приятели и семейство със състрадание и грижа би могло да увеличи шансовете да получите същия вид уважение и любов в замяна, независимо дали вярвате в кармата или не.

Никога не сте сами!

Само защото се чувствате самотни от време на време не означава, че сте сами. Самотата е напълно нормален и здравословен универсален аспект от човешкото преживяване. Колкото по-рано можете да го приемете като чувство, а не като състояние, толкова по-скоро можете да възприемете идеята, че сте необвързана.

Радвате се за всички, които си имат половинка, но не страдате, че вие още сте сингъл

Когато разглеждате из социалните мрежи на 14 февруари, несъмнено ще се натъкнете на десетки публикации на празнуващи двойки. Колкото и съблазнително да е да преместите погледа си или да се отдадете на ревниви и отрицателни мисли, опитайте да поемете по друг път с тази позитивна мантра. Запомнете: романтичното положение на някой друг няма нищо общо с вас. Вие сте на своя собствен път.

В момента сте необвързани - и какво от това - чувствате се прекрасно!

Има нещо много освобождаващо в заявяването, че сте сама на глас, защото признанието е първата крачка по пътя към приемането. А втората част на мантрата добавя още по-силно послание. Като добавите „в момента“, вие напомняте на себе си, че няма да бъдете завинаги самотни – това просто се случва в сегашната ви ситуация.

Отворени сте за нови възможности

Ето една вълнуваща истина: може утре пътищата ви да се пресекат с някой, който да се окаже „единственият“. Тази конкретна мантра може да бъде особено успокояваща в деня на Свети Валентин, защото служи за уверение, че всичко може да се случи в любовния ви живот, стига умът и сърцето ви да са отворени за него.