Автор
Ева Лъчезарова

Плоско коремче за Коледа? Ето как да стане това!

Предстоят най-чаканите празници през годината, които обикновено са свързани с доста хапване, малко движение и хубави спомени. 2020-а обаче ни изненада с всички неочаквани обрати, които ни се случиха.

Стресът, до който води животът в пандемия, неизменно също се отразява на навиците ни за хранене - предпочитаме бързите въглехидрати и сладкото, които ни помагат да се справим с негативизма, който ни залива. Те обаче най-често водят до подут корем, поне няколко килограма отгоре и чувство на отпадналост и тежест. Затова ви предлагаме няколко мънички промени, които да въведете в дните преди Коледа, за да можете да се сдобиете с плоското коремче, за което мечтаете и да си похапнете вкусни сарми без угризения.

Проявете въображението си

Направете храненето си вълнуващо и нестандартно, като замените традиционно подуващите храни със здравословни такива. Вместо солети и чипс хапвайте плодове и зеленчуци като снаксове. Например ябълка с тахан или моркови с хумус. Бихте могли да използвате и сладки картофи вместо хляб за сандвич.



Лягайте си по-рано

Всички сме изтощени и психически, и физически. По-ранното лягане ще ви предпази от среднощно похапване, а освен това ще ви помогне и в отслабването. Липсата на достатъчно сън води до забавяне на метаболизма, затова се стремете да си осигурите поне 7 часа качествен сън.

Помислете за стойката си

Правилната стойка също може да промени визията на коремчето ви. Освен това, ако стоите изправени, мускулите на корема ви автоматично стават по-тонизирани.



Дъвчете бавно и осъзнато

Стремете се да дъвчите всяка хапка поне по 10 пъти. Отначало това ще ви изглежда трудно и неестествено, но щом свикнете, ще видите предимствата. Ако ядете на големи хапки, тялото ви трябва да работи допълнително, за да ги разгради, а това води до газове и лошо храносмилане - най-добрите приятели на подутото коремче.

Направете си режим за тоалетната

Жените рядко говорим за това, но е силно препоръчително да имате режим на ходене до тоалетната по голяма нужда. Стремете се всеки ден това да се случва по едно и също време. Телата ни са изумителни, така че с малки тренировки, ще успеете да свикнете и по този начин ще избегнете подуване от нередовно изхождане.

Помислете за здравето на червата си

На пазара вече има продукт, който бори стреса на клетъчно ниво. Това е Sollievo Advanced на италианската компания Aboca. Продуктът е с изцяло натурални съставки от биологично земеделие и подпомага чревната перисталтика, като възстановява хармоничното функциониране на целия стомашно-чревен тракт. Освен това подобрява храносмилането, намалява газовете, облекчава запека и има благоприятно въздействие върху бактериалната флора.

Тайната на Sollievo Advanced се крие в молекулния комплекс Laxosennin, разработен специално в лабораториите на Aboca. Той съдържа хидроксиантраценови деривати, флавоноиди, хидроксицинаминови киселини и мастни киселини от сена, цикория, резене, глухарче, ким и кимион. Сена подпомага именно физиологичния чревен транзит, резенето пък премахва газовете и помага при коремни спазми, глухарчето има пребиотично действие, а съчетанието му с кимион стимулира храносмилането, цикорията пък поддържа здравето на черния дроб.

(в материала има продуктово позициониране)