Автор
Woman.bg

Президентът Румен Радев посети фабриката на Рока България в Каспичан

Президентът на Република България, г-н Румен Радев, посети фабриката на Рока България в гр. Каспичан, част от Групата Roca. Компанията е ангажирана с дизайна, производството и продажбите на продукти за пространството на банята.


Фабриката в Каспичан отбеляза своята 100-годишнина през 2019г. Това е най-старото предприятие за производство на изделия от санитарен порцелан в България, а понастоящем – най-голямата фабрика на компанията Roca на Балканите и една от най-модерните в Европа.
Президентът Румен Радев се срещна с Димитър Дойнов, Изпълнителен директор на Roca за Югоизточна Европа, както и с останалите мениджъри на отдели в Рока България. Те представиха високите фирмени стандарти на Roca, както и различните технологични решения в производството, основано на последните тенденции в дизайна и иновациите. В срещата участва и Кметът на Община Каспичан, г-жа Милена Недева.


В глобален мащаб, компанията Roca присъства на 170 пазара, на 5 континента,
като предлага всички видове продуктови групи за пространството на банята: изделия от санитарен порцелан, смесителни батерии, акрилни вани и поддушови корита, паравани и душ кабини, мебели за баня, аксесоари; има отделна дивизия и за керамични плочки. Богатството на продуктовата гама позволява на компанията да предложи на клиентите си решения за цялостно обзавеждане на банята чрез уникални колекции, при това във всички пазарни сегменти. Днес в Група Roca работят 23,900 души, в 82 производствени предприятия, в 19 държави.
Отличителни черти на компанията Roca са дизайнът и търсенето на иновативни решения, перфекционизъм при работа, стремеж продуктите да бъдат близо до потребностите на клиентите и пазара, както и непрекъснатото прилагане на устойчиви решения.