Автор
Ива Петрова

12 звезди, за които майчинството е тежък труд

Някои прочути майки не се страхуват да покажат, че се уморяват, че нямат време да се гримират или да отговарят на модните стандарти – и въпреки това са много щастливи.

1. Оливия Уайлд

View post on Instagram
 


Звездата от нашумелия сериал „Доктор Хаус“ има син и дъщеря – Отис Аликзандър и Дейзи Джоузефин. Оливия честно сподели как изглежда една обикновена майка, прекарала дълъг ден с децата си. „Аз наричам тази прическа „Изгубени“. За нея ще ви трябват: пот, сирене, крем за бебешко дупе, флумастер и малко сополи“.

2. Джесика Алба

View post on Instagram
 


Американската актриса е майка на три деца (две дъщери на 11 и на 8 години и двегодишен син). Джесика си има своето определение за майчинството: „Осъзнаваш, че си станала майка, само тогава, когато разбираш, че никога повече няма да можеш да се наспиш“.

3. Хилари Дъф

View post on Instagram
 


През 2018 г. известната певица, актриса и модел роди второ дете. Хилари сама публикувала снимка на новороденото в Инстаграм – разбира се, не веднага, а когато дошла на себе си. Но на тази снимка няма никакво лустро – само щастие от осъзнаването на чудото на живота.

4. Алиса Милано

View post on Instagram
 


Актрисата има син и дъщеря – Майло (на 8 години) и Елизабела (на 5 години). През 2009 г. Алиса преживяла спонтанен аборт, а след раждането на сина си страдала от следродилна депресия. Милано имала смелостта да говори откровено по тези тежки теми, за да подкрепи милионите жени, които се чувстват сами в бедата си.

5. Рийз Уидърспун

View post on Instagram
 


„Професионалната блондинка“ трябва да съчетава грижите за трите си деца с пълноценната работа в киното и на сцената. Ето какво казва Рийз: „Ако не викаш по децата си, значи не прекарваш достатъчно време с тях. Аз постоянно ги кастря и ги карам да си съберат пръснатите неща. Не спирам да повтарям „Подредете! Разчистете! Сложете чиниите в миялната! Хвърлете мръсните дрехи в коша за пране! И по-бързо!“. При това актрисата успява да се наслаждава на майчинството. На снимките, направени от папараци, тя и децата ѝ изглеждат щастливи.

6. Криси Тейгън

View post on Instagram
 


През 2018 г. известната моделка и телевизионна водеща роди второто си дете. Тя се радва на майчинството и не вижда причина да коригира снимките си, които са прекрасни сами по себе си. Съпругата на музиканта Джон Леджънд отдавна се е прочула като жена без комплекси – тя не се притеснява от външния си вид без ретуширане и често публикува снимки на своето „несъвършено“ тяло със стрии, за да покаже на почитателките си, че всеки си има своите недостатъци и че никой не е длъжен да изглежда като фотомодел от корицата на списание. Криси е сигурна, че естествеността е уместна във всичките си възможни прояви.

7. Хилария Болдуин

View post on Instagram
 


Инстаграм-страницата на съпругата на Алек Болдуин постоянно ни напомня, че звездният статут няма кой знае какво значение. Наскоро Хилария съобщи, че очаква пето дете. Бременността обаче протичаше с усложнения и лекарите не даваха големи шансове бебето да се роди. Прогнозите им за жалост се сбъднаха – многодетната майка изгуби детето.

„Днес на ехографския преглед не чухме сърдечен ритъм. Това е краят. Но аз имам няколко силни сърчица до мен. Заобиколена съм от толкова любов, страхотна късметлийка съм. Благодаря ви за подкрепата и за това, че споделяте личните си истории. Заедно сме по-силни. Надявам се този разговор да продължи и да се подкрепяме в трудни моменти. Пожелавам любов на всички!“.

8. Робин Лоули

View post on Instagram
 


Една от най-популярните „плюс сайз“ моделки стана майка, когато роди дъщеря си Рипли. Лоули твърди, че „най-хубавото в раждането на дете е възможността аз самата да стана пак дете заедно с дъщеричката си“.

9. Зоуи Салдана

View post on Instagram
 


Актрисата има трима сина, с които много се гордее. При това тя не забравя и за мъжа си: „Ти си всичко за мен. Всеки ден ми напомняш, че трябва да ценя жизнения си път. Ти ми помагаш да се спра, когато имам нужда да забавя топката. Ти си онзи глас в моето сърце, който ми казва, че трябва да променя нещо живота си, че трябва да обичам това, което правя, и да правя това, което обичам. Но знаеш ли какво ме радва най-много, когато се събуждам? Тези три шедьовъра, които сме създали – Зен, Сай и Боуи“.

Двамата близнаци Сай и Боуи актрисата родила сама, а третото бебе било износено от сурогатна майка. Зоуи не могла да роди още веднъж – или пък не искала. По нейни думи първата ѝ бременност протекла доста тежко.

10. Дрю Баримор

View post on Instagram
 


Известната актриса има две дъщери. Тя призовава жените да не се самоизмъчват, за да имат съвършено тяло, а вместо това да се радват на майчинството. „Живеем в общество, в което е прието да се казва, че жената изглежда страхотно само две седмици след раждането. Аз не искам да бъда част от този ад. Никога не съм искала мъжете да си извиват вратовете, когато се появявам на плажа. Имам съвсем друго телосложение. Искам да се обичам такава, каквато съм“, казва Дрю.

11. Пинк

View post on Instagram
 


Прочутата певица има две деца. След раждането на второто си дете Пинк достигнала тегло от 73 кг. при ръст 160 см. Звездата обаче не смятала, че е необходимо да отслабне – или по-точно опитала се, но не успяла да си възвърне младежката лекота. Впрочем Пинк твърди, че се чувства комфортно и призовава всички майки да забравят за изкуствено създадените стандарти за красота.

12. Лив Тайлър

View post on Instagram
 


Лив и съпругът ѝ Дейвид имат четири деца. Лив признава, че не ѝ е лесно да гледа толкова дечурлига, но тя винаги е мечтала за голямо семейство, в което всички да правят всичко заедно. Това решение понякога усложнява живота на самата звезда и на бащата на децата ѝ. „Например, когато на голямата ни трапеза се събират 10 и повече души, поначало децата ядат спокойно и бавно. После не издържат и започват да правят бели. А аз при това се опитвам да се насладя на чаша вино и на храната, която хвърчи наоколо“, оплаква се актрисата.

Четете още: Кои родни звезди ще станат родители през 2019-а