Отдавна посетих Венеция, но това, което си спомням със сигурност, са огромните тълпи от хора по уличките на града.

Нормално, тогава беше лято и туристите бяха многобройни. Този уикенд обаче реших да посетя Венеция и то именно през зимния сезон. Бях в компанията на моята приятелка. Близките ми питаха: „Защо Венеция? Сега не е сезонът".

Мислех, че едно посещение във Венеция през зимата е добър вариант, тъй като така ще избегна тълпите от хора и ще мога спокойно да разгледам града.

Тези няколко дни във Венеция бяха страхотни. По време на посещението ни там се смениха метеорологичните условия, които варираха от чисто небе, слънчеви дни до бурни дъждове (дори се образуваха наводнения по улиците) и мъгли. Както очаквах - почти нямаше хора! Това е една от причините, поради които зимата е подходящият сезон да посетите Венеция, особено, ако решите да направите повече снимки.

На едно от емблематичните места в града - моста „Академия“, снимах изгрева и най-хубавото е, че в този момент нямаше никой друг освен мен. През деня можете да се разминете с няколко души на площада, но пък по уличките няма почти никой. Повярвайте, удивително е да се разхождате така свободно и около вас да няма навалица от хора.

Честно казано, обичам да снимам градове като Венеция, когато вали. Капките дъжд и отраженията в локвите създават една магична атмосфера и романтично настроение, което обичам да улавям.

В един от дните имаше и мъгла, което пък ми позволи да направя няколко снимки, които станаха чудесни. Тези дни са подходящи за нещо, което обичам да правя - да улавям красивите малки алеи и да акцентирам върху детайлите, защото светлината е много мека и няма сенки.

View post on Instagram
 

Цените на хотелите са по-евтини извън сезона. Така че може да отседнете в хотел на централно място и то на изгодна цена.

Осен това ще имате възможност да усетите градския живот, както го почувствах аз. Видях как минава денят на местните жители. Наблюдавах децата как отиват на училище в центъра на Венеция. Видях търговците как подреждат своята стока по улиците. Научих се да разпознавам тези малки кафенета и барове, които са предпочитани и любими за местните жители и разбрах кои са за места с традиционна храна. Всички тези неща, които не успях да забележа през лятото, когато градът беше пълен с туристи.

Вярвам, че за да изпитате истинската красота и романтиката на Венеция, трябва да отидете извън сезона, а зимата е най-добрият избор. Определено е студено, но за сметка на това е магическо.