Автор
Woman.bg

Тайната на един несломим дух: Чърчил насилван и бит в училище

Уинстън Чърчил е бил изнасилен като ученик, твърди известен новелист на Острова.

Разкритието, че един от най-влиятелните политици на миналия век, човекът, предопределил облика на съвременна Европа, е бил сексуално насилван направи известният британски автор и политик лорд Майкъл Добс.

"Той не е имал трудно детство, той е имал непоносимо детство. Бил е пренебрегван, бил е малтретиран, психически тормозен, а навярно и сексуално", разкрива писателят и автор на трилогията "Къща от карти".

View post on Instagram
 


Само на осем години той е брутално пребит от директора на пансиона "Св. Джордж", в който учи. Оставен е да кърви със сцепена глава, само защото откраднал захар.

Майкъл Добс не споменава обаче дали възпитателят е този, който е насилил Чърчил сексуално.

Лордът пояснява, че всеки, който иска да разбере по-добре подбудите за действията на държавника, трябва да проучи детството му и насилието, на което е бил подложен.

"За да разбереш мъжа, трябва да разбереш детето. Да проумееш, че в пансиона "Св. Джордж" в Аскот той е бил под опеката на мъж, който е брутален, дори според викторианските стандарти. За кражбата на малко количество захар. Той е завлечен в кабинета на директора, където е съблечен чисто гол и бит, отново и отново, докато кръвта не започнала да тече от раните му.

И тъй като Уинстън е необикновен още от малък, с характер различен от нашия, след като се свестява от побоя, той се промъква в кабинета на директора и открадва шапката му за официални случаи. Избягва в гората и я разпердушинва. Не е зле за едно осем годишно момче, нали? В несломимия дух на това малко момче ясно си проличава характерът на бъдещ лидер", споделя Майкъл Добс.

Уинстън Чърчил е посещавал пансиона "Св. Джордж" в периода от 1882 до 1884 година, като държавникът не крие, че възпитателните методи в училището са се характеризирали с брутална жестокост.

"Биенето с пръчка от бреза беше от очарователните особености на учебната програма", пише Чърчил в автобиографичната си книга.

View post on Instagram