Автор
Woman.bg

Тя е „Кралицата на мрака“ – моделът с най-тъмната кожа в света (Снимки)

Името й е Ниаким Гатвеч, по-известна като „Кралицата на мрака“, или моделът, който учи хората да не се страхуват от тъмнината.

Черната перла е родена в Судан и е на път, подобно на други свои звездни предшественички от ранга на Наоми Кембъл и Иман, да направи зашеметяваща кариера в света на модата. Неподражаемата красота на Ниаким е оценена високо от водещи дизайнери, които са категорични, че нейното име ще се превърне в едно от най-големите на модния подиум.

.

С наситено черната си кожа и яростната си решителност тя разбива стереотипите на конвенционалната красота и насърчава другите да направят същото.

24-годишната процъфтяваща модна икона, която в момента живее в Минеаполис, Минесота, не се срамува от своя меланин и вярва, че светът ще я подкрепи за смелостта й да изразява свободно мнението си.

"Моят шоколадов тен е един от факторите на моята същност, с които най-много се гордея. Това е моята елегантност. Цветът на кожата ми е и моята гордост. Той е символ на моя произход, на моя народ, споделя красавицата под една от снимките на профила си в Инстаграм.

Преди да стане известна Ниаким се сблъсква с много нападки и обиди по адрес на пигментацията на кожата . През 2016-а таксиметров шофьор дори й „предлага“ да се избели. На това момичето отговаря с усмивка и отговор, че красотата има хиляди измерения. От този момент нататък тя още повече започва да харесва своята уникалност.

„Обичай дадения ти по рождение цвят на кожата“ е посланието на Ниаким, което тя не спира да повтаря, където и да се появи. „Нека да покажем на света колко красиви и интелигентни сме ние, освен че сме тъмнокожи.“ - апелира още моделът в едно от последните си интервюта.

Четете още: Моделите, които ще видиш в Инстаграм, но никога на улицата