Автор
Woman.bg

Шапката - онази неделима част от кралското семейство

Когато чуем словосъчетанието „кралска особа“ няма как да не си представим изискана дама с широкопола шапка. Истината е, че едва ли съществува аксесоар, който да придава повече величественост от шапките с големи периферии. Обикновено те са цветни и върху тях често има закачливи елементи. Някои от тях са дори ексцентрични. Например, на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл сред гостите нямаше дама, която да е пропуснала тази важна част от дрескода. Този ден се превърна в истински празник не само на любовта между младоженците, но и на красивите шапки. А на градиснкото парти в Бъкингамския дворец, което се състоя дни след сватбата, Меган също беше придала завършен вид на тоалета си с голяма розова шапка, която носеше на една страна.

Как обаче шапките се превърнаха в толкова важна част от кралското семейство и всяко важно събитие и къде започва историята им? Ще разберете в следващите редове:

В миналото дамите винаги са носели шапки, защото не било прието да показват косите си публично. Също така този аксесоар винаги е бил част от културата на Великобритания, смятало се, че специалните поводи трябвало да бъдат почитани с него, защото само така жените имали завършен вид, шапката се превръща в социална норма. Официално шапките, с които виждаме кралските особи днес, влизат в протокола през 1950 г.

View post on Instagram
 

Четете още: Тя засрами всички: приказна абитуриентка в народна носия