Автор
Woman.bg

Болна българка се нуждае от помощ, за да се прибере у дома!

Тежко болна българка търси помощ, за да се прибере в България от Бразилия.

32-годишната Теодора Маджарова заминава за южноамериканската държава, за да се подложи на лечение при известен шаман, надявайки се да пребори рака. След пристигането в Бразилия обаче състоянието на младата жена рязко се влошава.

Животът на Теодора, юрист и майка на две деца, рязко се преобръща, когато преди две години е диагностицирана с рак на гърдата. Заминава в края на март за Бразилия, за да търси изцеление с алтернативни методи при лечителя Жоао де Деус, известен като Божия Джон, в околностите на Сау Паулу.

Състоянието й обаче рязко се влошава в Бразилия, а съпругът й я намира в болницата упоена.

"Състоянието й в момента е стабилно, клинично е стабилно според лекарите, но в продължение на един месец тя е на болнично легло. Диша самостоятелно, но спи постоянно", заяви съпругът на тежко болната от рак Теодора Александър Русанов в сутрешния блок на БНТ.

Теодора заминава за лечение в Бразилия чрез посредник – Кармен Лазарова. Тя също се определя като медиум и лечител и е човекът, организирал пътуването на Теодора до Южна Америка.

"Когато отидох в полицията да им се потърси отговорност на тези хора – това е схема за печелене на пари… От полицията казват тук единствено наказуемо е, ако някой се представя за медицинско лице, а няма медицинска правоспособност, всичко друго е позволено оракули медиуми, тук е някакъв друг свят", допълва Русанов.

Организаторката на пътуването Кармен Лазарова се свърза с bTV, за да уточни, че според нея влошеното състояние на Теодора е свързано с полета, а не с енергийното лечение.



Тъй като състоянието на Теодора не е стабилно, тя се нуждае от специални грижи по време на полетта към България.

"Теодора се влошава още след срещата с първия медиум. Според лекарите, тя трябва да пътува единствено с медицински екип, медицинско оборудване, както и да е в легнало положение. Теодора не може да стои на нормална самолетна седалка. Авиокомпаниите, които летят от Бразилия до Европа са 3-4. От една седмица българското посолство се опитва да се свърже с авиокомпаниите, но неуспешно. Те или не ти дават отговор или ти отказват полет. Още преди 10 дни посланикът ни в Бразилия говори спешно с здравния ни министър, но и от там нямаше резултат. Лекарите издадоха 4 документа за здравето на Теодора, лично на мен ми каzват, че тя ще издържи полета. Но ги е страх да подпишат за това, че тя е годна за път, тъй като не знаят колко и остава. Лекарите не могат да поемат този риск. Лекарите ми казаха, че й остават часове, дни или най-много седмици. Чувстваме се най-малко неориентирани", сподели съпругът на болната Теодора.

Ако желаете да помогнете, сметката на Теодора е:

Банкова сметка в лева: BG74FINV91501015043945

Първа инвестиционна банка, Титуляр: Теодора Маджарова.
PayPal: alex.russanov@gmail.com