Автор
Woman.bg

Бащата на Бионсе: Ако тя бе по-черна, нямаше да е звезда!

"Бионсе никога нямаше да стане звезда, ако бе по-черна", заяви Матю Ноулс – баща на певицата и умът стоящ зад успеха на Destiny's Child и последвалата соло кариера на Лейди Би.

Той е категоричен, че в шоубизнеса има разсизъм и като доказателство за думите си посочва, че всички известни певици, които минават за чернокожи, всъщност нямат особено тъмен цвят на кожата.



"Когато говорим за черни звезди, кои са тези, чиито песни пускат по радиата? Марая Кери, Риана, Ники Минаж, моите момичета (Бионсе и Соланж)", допълва Матю Ноулс.

Пътищата на него и дъщеря му професионално се разделиха през 2011 година и оттогава той преподава като професор в щатски университет. Темата за расизма е основна и за новата книга на Ноулс.

В нея той разкрива, че от расови предразсъдъци страдат и много афроамериканци. Собтсвената му майка му е заявила, че в дома няма да стъпи тъмна чернокожа жена, затова трябва да си избере съпруга с по-светъл цвят на кожата.

"В дълбокия Юг през 50-те, 60-те и 70-те това колко си черен е важно и дори определя социалният ти статут", разкрива Ноулс.

"Израснах, слушайки тези думи, и това послание се е закодирало някъде дълбоко в мен, защото истината е, че винаги съм излизал само с бели жени или с афроамериканки с по-светъл цвят на кожата", искрен е Матю. Той дори признава, че първоначално е мислил бившата си съпруга и майка на дъщерите му, за която бе женен 31 години, за бяла.

"Тя е толкова светла, че мина време, преди да разбера, че всъщност е афроамериканка", спомня си той.