Автор
Ива Петрова

Египетски хороскоп по дата на раждане

Ако все още не сте сигурни кои са вашите слаби и силни страни, пробвайте един от най-древните хороскопи - египетския. Потърсете своя символ по дата на раждане и запомнете, че звездите рядко грешат!

Нил
1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември

Покровител на родените на тези дати е Нил, великата река, както и богът й Хапи, който се смята за едно от главните божества в египетската митология. Древните египтяни са се покланяли на Хапи и са му се молили за храна и благополучие, разчитали са на него да пази домовете и семействата им от неприятности. Жителите на Египет не си представяли живота без Нил, а днешните хора едва ли биха се оправили без онези, чийто знак е символ на тази река и на това божество. Хората на Нил са енергични, инициативни и целеустремени. Те имат голямо биополе и до тях всеки се чувства нужен и обичан. Предназначението им е да живеят за другите, да вдъхновяват и лекуват. При това за самите тях е най-добре да не стоят на едно място, а постоянно да се развиват и да вървят напред.

Амон Ра
8-21 януари, 1-11 февруари

Ако сте родени на една от тези дати, ваш покровител е богът на слънцето Амон Ра. В египетската митология той е бил представян като защитник на всички хора на Земята и е едно от най-силните божества. Хората на Амон Ра са цялостни личности, те са мъдри по природа, дипломатични и учтиви. Нищо чудно, че хората се чувстват привлечени от тях - особено онези, които са по-слаби енергетично. Причината за това е, че представителите на това божество имат дарбата да слушат и да успокояват, до тях всеки се чувства непринудено и комфортно. Освен това хората на бога на слънцето имат силна интуиция и могат да предсказват бъдещето. Самите те черпят сила от похвалите и комплиментите по свой адрес.

Нут
22-31 януари, 8-22 септември

Нут е богинята-майка, която се изобразява с двойна корона на главата. Тя дава живот на децата си и ги закриля цял живот. Хората, родени под нейния знак, се отличават с добро здраве, силен дух, емоционалност и безстрашие. Основното им предназначение в живота е да говорят по-малко и повече да действат. Често представителите на богинята-майка си избират професии, свързани с рискове и с подобряване на живота на другите. Обичта им също е всеотдайна, те не изискват нищо в замяна. При това вътрешно тези хора могат да се съмняват в себе си, да бъдат неуверени, но едва ли някой от обкръжението им би се досетил за това.

Геб
12-29 февруари, 20-31 август

Родените на тези дати са под влиянието на бог Геб. В древноегипетската митология той се смята за бога на земята, на която растат всички необходими на хората растения, по която тече река Нил. Това е най-добрият бог, наричан още “цар на царете”. Хората на Геб също се отличават с великодушие, впечатлителност и деликатна душевност. Предназначението им е да помагат на другите с думи и дела. Те усещат добре настроенията и емоциите на околните и могат с лекота да намерят точните думи за събеседника си. Сред тях често се срещат отлични психолози и психотерапевти. Самите те трябва да черпят енергия и сила от природата, например от разходки в гората или в парка.

Изида
11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември

Изида е най-почитаната богиня в Древен Египет. Тя се смята за символ на женствеността и майчинството, както и за покровителка на робите, грешниците и потиснатите. Жените, родени на тези дати, са истински късметлийки! Обикновено за тях любовта е най-важното в живота, те не могат да живеят без чувства и затова са много влюбчиви. Предназначението им е да бъдат талисман за семейството си, да носят щастие и радост. Най-важното е да не се разочароват от партньора си, в противен случай те ще спрат да се стремят към единение с друг и ще предпочетат да останат сами, вместо да са със случаен човек. Ако говорим за професии, то родените под този знак често стават икономисти и преподаватели.

Озирис
1-10 март, 27 ноември-18 декември

Ако сте родени на една от тези дати, ваш покровител е бог Озирис - богът на възраждането, съдията на всички души. Той е може би най-загадъчното и мистично древноегипетско божество. Благодарение на покровителството му хората на Озирис имат уникалната дарба да четат познатите си като отворена книга. От такъв човек трудно ще скриете нещо. Това е основната дарба на хората на Озирис. Най-важното е да я използват за добро. Освен това родените под този знак обикновено са много противоречиви личности, зависими от настроението си. Днес могат да са оптимистични и спокойни, а утре тъжни и емоционални. За да бъдат в хармония със себе си, те трябва да живеят за настоящия момент и да не се тревожат за бъдещето.

Тот
1-19 април, 8-17 ноември

Родените в тези дни са под закрилата на Тот - древноегипетския бог на мъдростта и знанията, покровител на библиотекарите, учените и философите. Представителите на това божество обикновено са много интелигентни и щедри. При това щедростта им няма граници, те са готови да споделят с всички хора на земята както своите таланти и знания, така и своите материални блага. Но основното им предназначение е да убеждават и да имат безусловна вяра в другите. Не случайно именно хората на Тот често стават учители или ръководители и остават верни на призванието си цял живот. Други техни добри черти са скромността и умението да поддържат приятелства.

Хор
1-7 май, 20-30 април, 12-19 август

Родени сте на една от тези дати? Значи ви закриля Хор - богът на небето, слънцето и звездите, който в Древен Египет е бил почитан толкова силно, че фараонът е бил представян като негово въплъщение на земята. Сигурно от този факт става ясно, че представителите на знака не могат да живеят без внимание и винаги са уверени в силите си, независимо от обстоятелствата. Сякаш никой и нищо не може да им попречи, те си поставят дадена цел и напредват към нея, без да забелязват препятствията. Освен това те правят впечатление на големи мечтатели и фантазьори. Много им прилягат творческите професии, както и заниманията, свързани с животни. Защото те имат още една дарба - умението да намерят общ език с всяка една животинка. Котките, кучетата и другите домашни любимци винаги се стремят към такива хора.

Анубис
8-27 май, 29 юни-13 юли

В древноегипетската митология бог Анубис е онзи, който отвежда умрелите в отвъдния свят. Но това не трябва да ви плаши, в предназначението му няма нищо страшно. Напротив, Анубис е помагал на онези, които напускат света на живите, припомнял е добрите им дела и ги е защитавал пред боговете. Хората, родени под закрилата му, обикновено също защитават слабите и изобличават съгрешилите. Това е тяхното предназначение в живота. Могат да станат добри полицаи, адвокати, съдии, както и отлични родители и приятели. Само с последното може да има известни трудности, защото хората на Анубис предпочитат да прекарват повече време насаме, а не в голяма компания. Усамотението ги изпълва с енергия и сили.

Сет
28 май-18 юни, 28 септември-2 октомври

Родените на тези дати са под влиянието на Сет - бога на яростта, бурята и хаоса. Тези хора, също като покровителя си са амбициозни, изобретателни и уверени в себе си. По характер са завоеватели. Дори ако не срещат препятствия в живота си, те ще намерят такива и ще ги преодолеят. При това обичат да разчитат само на себе си, а конкуренцията ги прави още по-силни и активни. За тях е важно да се спират понякога и да си почиват. Освен това имат дарбата да виждат знаците на съдбата, да се доверяват на логиката си и да подреждат правилно както своя живот, така и живота на близките си.

Бастет
14-28 юли, 23-27 септември, 3-17 октомври

Бастет е богинята на радостта, веселието, любовта, плодородието и домашното огнище. Била е изобразявана като жена с глава на котка или лъвица. Родените по нейното покровителство жени са най-добрите съпруги и майки. Те обичат уюта, комфорта и семейството си. Важно е работата да им доставя удоволствие, но кариерата не е основното в живота на представителите на Бастет. Главното им предназначение е да премахват напрежението, да възстановяват силите на близките си. За целта няма нужда да правят нищо - биополето им ще свърши всичко само.

Секмет
29 юли-11 август, 30 октомври-7 ноември

Ако сте родени на една от тези дати, значи сте под влиянието на Секмет - древноегипетската богиня на войната и раздора, на конфликтите, които тя е предизвиквала в името на справедливостта. Представителите на тази богиня обикновено изглеждат импулсивни, страстни и горди, но въпреки това винаги са заобиколени от приятели и са готови да поведат тълпата след себе си. Зад споменатите характерни външни признаци се крият чувствителност и склонност към перфекционизъм. Основният талант на хората на Секмет е късметът, те се появяват на нужното място в нужното време, доказвайки на другите, че на всеки може да му провърви.