Автор
Филип Данауи

10 знаменитости без мобилни телефони

Мобилните технологии са толкова навлезли в живота ни, че е трудно да повярваме как едни от най-влиятелните и успели личности в света ги отричат напълно. Винаги има изключения - ето тези персони са ги захвърлили на далече от живота си.

1. Карл Лагерфелд
Ексцентричният дизайнер Карл Лагерфелд, заяви че не използва много компютрите, но гледа да има поне един под ръка, защото са "красиви". Затова пък творческият директор на модна къща Chanel се е отрекъл от мобилните устройства, тъй като предпочита комуникацията лице в лице и мрази всички видове телефони.

П

2. Уорън Бъфет
Собственикът на инвестиционната компания Berkshire Hathaway (американско холдингово дружество, чиято основна дейност е застраховане и финансови услуги) Уорън Бъфет е един от най-влиятелните предприемачи в света. Този мултимилиардер не се е поддал на "магията" на мобилния телефон и приема обаждания само на апарат с шайба.

3. Стивън Кинг
В романа си "Клетка" Стивън Кинг описва апокалиптично бъдеще, в което мистериозно излъчване на сигнал по клетъчната мрежа превръща хората в зомбита с телекинетично общо съзнание. Дали сам се е уплашил от сюжета си или по друга причина, но писателят не ползва мобилен телефон.

4. Тайра Банкс
Ето един топ модел, който не обича да си прави селфита, да се тагва от местата, на които е и прочее мобилни зависимости в днешното ни ежедневие. Тайра Банкс, която по настоящем е телевизионна водеща признава, че години наред умишлено не си е купувала смартфон. Все пак с днешна дата има такъв, но си е поставила много строги ограничения колко време да прекарва на телефона си.

5. Сара Джесика Паркър
В "Сексът и градът" може да размахва своя мобилен апарат, но в живота си тотално го е захвърлила. Сара Джесика Паркър е имала смартфон, но направо я побърквали с обаждания и имейли и затова решила да си осигури по-спокойно ежедневие, като просто се откаже от него.

6. Михаил Прохоров
Руският ултрабаровец, който е бивш кандидат за президент на родината си и собственик на баскетболния клуб от НБА "Бруклин Нетс", също няма мобилен апарат в джоба си. Богаташът предпочита да пише писма на ръка вместо имейли и избягва да прекарва много време пред компютъра.

7. Бъд Селиг
Това е комисионерът (босът на босовете) на бейзболната лига в САЩ - Major League Baseball. Преди време той съобщи, че никога не е имал имейл и не смята да има. До джиесем категорично отказва да се докосва. Абсолютен въздържател!

8. Елена Каган
Съдийката във Върховния съд на Щатите призна преди време, че работи само с написани на ръка писма и не погежда имейлите, които достигат до получателя си чрез помощниците й. Може да бъде открита единствено на линията в кабинета си.

9. Елтън Джон
Въздържател от мобилни устройства е и сър Елтън Джон. Преди две години певецът призна, че не ползва такова, като единствено притежава iPad. Но него ползва само, когато пътува и то, за да си пише с децата си.

10. Том Круз
Актьорът Том Круз има някои странни навици, които може би се дължат на предаността му към сциентологията. Не сме сигурни дали е заради религията, но той няма мобилен телефон, както и имейл адрес.