Автор
Ива Петрова

15 начина, по които несъзнателно си тровите живота

Животът е като къща - след построяването си се нуждае от постоянно поддържане, за да не рухне. Много хора се опитват да си затворят очите за някои реални проблеми, като по този начин си съсипват живота, без дори да го забележат. Не повтаряйте тази грешка! Трябва да бъдете щастливи, затова се огледайте наоколо си, обърнете внимание на нещата, които ви тровят живота и се отървете от тях!

1. Вие си тровите живота, когато не прощавате. Не приемайте живота твърде насериозно. Някои хора ще ви нараняват, а вие на свой ред ще причинявате болка на други. Недейте да таите обида и злоба, тези чувства само ще ви тровят живота и ще ви пречат да се съсредоточите върху наистина важните неща.

2. Вие си тровите живота, продължавайки да работите нещо, което не ви харесва. Работите, защото искате сигурност и стабилна заплата... Но дали си заслужава да си похабите живота в сиво ежедневие, вместо да направите нещо за бъдещето, в което да сте свободни и щастливи?

3. Вие си тровите живота, когато се притеснявате какво говорят другите за вас. Не можете да угодите на всички. Тревогите за това какво мислят другите за вас само ви карат да се чувствате непълноценни.

4. Вие си тровите живота, отлагайки постоянно взимането на решения. Престанете да чакате идеалните обстоятелства, за да вземете решение. Вървете и направете това, което трябва да се направи!

5. Вие си тровите живота, когато не се грижите за себе си. Вашето тяло е двигателят на вашия успех. Лечението му чрез здравословно хранене и поддържането му чрез здравословен начин на живот ще ви дадат успех в бъдеще и висока самооценка още сега.

6. Вие си тровите живота, когато се оплаквате от всичко. Оплакванията няма да ви помогнат, само ще ви изпълнят с разочарование и злоба. Насочете тази енергия в позитивна посока и много скоро ще получите положителен резултат.

7. Вие си тровите живота, когато съжалявате за годините, които сте изживели дотук. Не можете да промените миналото. Вземете си поука от своите грешки и продължете напред. Очакват ви стотици възможности - не позволявайте на съжалението за минали неща да ви отнеме бъдещето.

8. Вие си тровите живота, когато си избирате неподходящ партньор. Няма нищо по-ужасно от това да живееш с човек, който не може да те оцени по достойнство и да те направи щастлив.

9. Вие си тровите живота, когато се сравнявате с други. Няма нищо по-унизително за достойнството ви от това. Всички сме уникални - защо е нужно да се сравнявате с някой друг?

10. Вие си тровите живота, когато смятате, че парите ще ви направят щастливи. Парите ви дават свобода, но има много простички безплатни неща в живота, които ще ви направят щастливи. Фокусирайки се изцяло върху богатството и посвещавайки живота си на парите, рискувате да изгубите себе си.

11. Вие си тровите живота, когато не благодарите. Да бъдеш благодарен означава да цениш това, което имаш. Ако сте благодарни, значи имате богат вътрешен свят и винаги ще ви е леко на душата.

12. Вие си тровите живота, когато общувате с неподходящи хора. Няма нищо по-лошо от приятели, които подкопават вярата ви в собствените ви сили.

13. Вие си тровите живота, ако сте песимисти. Винаги трябва да сте оптимистично настроени и да вярвате, че всичко ще стане още по-добро. Няма как да бъдете щастливи, ако отношението ви към всичко случващо се наоколо е негативно.

14. Вие си тровите живота, живеейки в лъжа. Мнозина се опитват да разиграват в свое лице живота на други хора. В резултат на това собственият им живот минава, без дори да започне като хората. Бъдете честни към себе си за това какви сте всъщност - в това се крие силата ви.

15. Вие си тровите живота, тревожейки се за всичко по света. Никога не си губете времето да се безпокоите за неща, които не можете да промените - съсредоточете се върху реалността, която ви заобикаля.